WRC Kroatië KP2: Neuville leidt na pech voor Ogier en Rovanperä

De rally van Kroatië, de vierde manche van het WRC-seizoen, werd deze morgen op gang getrapt. De eerste KP schreef Sébastien Ogier (Toyota) op zijn naam. Hij en Kalle Rovanperä (Toyota) kregen allebei een lekke band tijdens de tweede proef.

(Foto: © Hyundai)

De rally begon met een KP van 19,2 kilometer. Daar zette Sébastien Ogier (Toyota) de snelste tijd neer. Thierry Neuville (Hyundai) moest 2,6 seconden toegeven. Ott Tänak (Ford) en Kalle Rovanperä (Toyota) verloren meteen meer dan tien seconden.

De tweede KP zorgde meteen voor een plotwending in de rally. Zowel Ogier als Rovanperä kreeg een lekke band op exact dezelfde plek. Neuville profiteerde van de malaise bij zijn concurrenten. Hij legde de 25 kilometer het snelst af, ondanks dat hij onderweg een hooibaal raakte. De Belg was 4,2 seconden sneller dan Elfyn Evans (Toyota). Esapekka Lappi (Hyundai) kwam 5,6 seconden later binnen en werd derde.

Neuville leidt de rally, de Belg heeft 13,9 seconden voorsprong op Evans. Tänak staat derde op twintig seconden. Pierre-Louis Loubet, met co-rijder Nicolas Gilsoul, bezet de zesde plek. Ogier kijkt tegen anderhalve minuut achterstand aan door zijn lekke band, Rovanperä moet al twee en een halve minuut goedmaken. In het WRC2 staan Grégoire Munster en Louis Louka zesde, Tom Rensonnet staat net buiten de top drie in het WRC3.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.