VAS Antwerp Classic: de Babeliowsky dynastie

De 14de Antwerp Classic werd een zege voor Patrick Maes en de jonge Bram Babeliowsky op een eerbiedwaardige Austin Healey 3000. Het was trouwens over het algemeen een uitstekende dag voor Racing Team Moustache, die het gehele podium inpalmden.

Foto: @vas

Het werden uiteidelijk 49 Classic rijders die zich op zaterdag 15 april verzamelden aan de St-Jozefskerk in Rijkevorsel. De deelnemers kwamen vooral om hun deel van het rijplezier te ervaren doorheen de Noorderkempen, onder een stralende lentezon met, het moet gezegd, toch wel een stevige wind. Patrick Maes en Bram Babeliowsky lieten er geen twijfel over bestaan dat ze zege-ambities koesterden. Ze gingen met de Austin Healey 3000 naar de leiding in het eerste deel van de rit en pakten uiteindelijk de algemene zege en de winst in de klasse Oldtimer wonnen. Marcel Claas en Eddy Smeets, met de Mini Innocenti moesten zich op het eindpodium tevreden stellen met de tweede plaats. Een fiere Bart Babeliowsky, die werd bijgestaan door Hendrik Jaeken Eddy, tikten als derde aan. isa Van Heyste.

Bram Babeliowsky, met Patrick Maes winnaar van de Antwerp Classic:
Het was niet onze eerste deelname aan een VAS classic met de Austin Healey. We reden eerder al eens de 6 Uren van de Noorderkempen. Rijden in zo’n oude Healey, de wagen is van 1959, is zeker niet te vergelijken met een moderne wagen. De oliedampen en benzinegeur zijn duidelijk aanwezig! Het is een prachtige, snelle wagen met aan boord wel de modernste meetapparatuur en we hebben de hele dag met het dakje open gereden, waardoor ik roodverbrand was van het zonnetje. Ik heb nogal lange benen maar de ruimte aan de binnenzijde is verbazingwekkend groot. Ik kon gemakkelijk zitten. Het is natuurlijk fantastisch als je met zo’n wagen de overwinning mee naar huis mag nemen, trouwens mijn eerste algemene overwinning in een Classic ooit.

De wedstrijd was zeker niet gemakkelijk, maar zo heb ik het graag. Je kan je dan gedurende de dag hier en daar enkele foutjes veroorloven en toch nog op het einde van de dag de zege halen. Uiteraard moet je ook wel het nodige geluk hebben waardoor je de talrijke vallen meteen weet op te merken. Blijkbaar was ik goed uitgeslapen en we hebben alle valstrikken kunnen ontwijken. De driedubbele passage op het rallycross-circuit in Arendonk was een sportieve leuke extra. Het was kortom een prachtige Classic onder een goede organisatie. Onze dank ook aan de vele medewerkers. We hebben ervan genoten. Super ook natuurlijk dat Moustache een volledig podium wist te pakken.

Bart Babeliowsky, met Hendrik Jaeken derde in de Antwerp Classic:
Vandaag ben ik vooral de trotse papa van Bram. Als je als 17-jarige een van de moeilijkste Classics van het seizoen kan winnen met de hele top aan regionale rijders aan de start, mag je terecht fier zijn op je zoon. Hij heeft van start tot finish aan de leiding gereden en heeft zeer weinig fouten gemaakt. Als je een Classic wint met 107 strafpunten dan weet je dat het niet gemakkelijk is geweest. Bovendien nemen we met Moustache het hele podium in. Fantastisch!

Klassement Antwerp Classic

  1. Patrick Maes – Bram Babeliowsky (Austin Healey 3000 Mk1) 107 punten
  2. Marcel Claas – Eddy Smeets (Mini Innocenti) 123
  3. Bart Babeliowsky – Hendrik Jaeken (Opel Astra Tourer)
  4. Dirk Den Schoor – Luc Avonds (Triumph TR6)
  5. Johan Claeys – Werner Pessendorffer (Porsche 911)
  6. Jan Eysermans – Wim Poulmans (Subaru Impreza GT)
  7. Dirk Velghe – Geert Verdonckt (Opel Manta A)
  8. Sander Van den Wyngaert – Paull Vd Wyngaert (VW Corrado)
  9. Pascal Buelens – Frank Bersipont (Volvo Amazone 122S)
  10. Guy Muylle – Yves Deroo (Subaru Impreza GT Turbo)
    …[geklasseerd: 49]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.