In een notendop: WRC

  • Josh Mc Erlean – De Ier Josh McErlean en navigator John Rowan hebben besloten niet deel te nemen aan de WRC-manche van Kroatië. De beslissing werd genomen na het overlijden van Craig Breen. Mc Erlean en Rowan werkten in de Ierse Rally Academy nauw met Craig Breen samen. Josh plaatste een emotioneel eerbetoon:

“Tot de allerlaatste momenten gaf je advies ❤️

De Ierse autosport heeft het beste verloren, je was en zal altijd een echte held zijn, een man die elke jonge coureur inspireert te zijn.  Zo dankbaar om de afgelopen dagen met je door te brengen, dagen die ik nooit zal vergeten!

Vlieg hoog daar meneer!  💫”

  • Elfyn Evans – Toyota heeft een mooie geste gedaan, door slechts twee wagens te nomineren om punten te scoren voor het WK-constructeurskampioenschap. Elfyn Evans zal geen punten kunnen scoren voor het constructeurskampioenschap, wel voor het rijderskampioenschap. Deze beslissing is genomen in de marge van het dodelijke ongeval van Craig Breen. Hyundai komt daardoor met slechts twee auto’s aan de start (Thierry Neuville en Esapekka Lappi). Om geen voordeel te hebben ten opzichte van Hyundai, heeft Toyota zijn inzending gewijzigd om alleen kampioenschapsleider Sébastien Ogier en regerend wereldkampioen Kalle Rovanperä te nomineren.
  • (Tekst Koen Nuyts en Foto: © WRC)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.