Le Mans Cup Barcelona: praktische info

Volgend weekend gaan de European Le Mans Series en de Le Mans Cup van start op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Met Tom Van Rompuy, Alessio Picariello en Ulysse De Pauw komen drie Belgen bij de ELMS aan de start en Brent Verheyen proeft via de Le Mans Cup van het racen met een LMP3-wagen. We zetten even de praktische zaken van de Michelin Le Mans Cup op een rijtje.

(Foto: © Le Mans Cup)

  • LMP3: 30 wagens

De Haegeli by T2 Racing Duqueine M30 – D08, die Brent Verheyen samen met Pieder Decurtins bestuurt, krijgt concurrentie van drie andere Duqueine en 26 Ligier JS P320. De wagens zijn uiteraard uitgerust met identieke Nissan-motoren.

Het Luxemburgse DKR Engineering won vier opeenvolgende edities van het kampioenschap (2017-2020) en komt dit jaar met een Duqueine voor het duo Alexander Bukhantsov en James Winslow. Anthony Wells, de getalenteerde en ervaren Britse rijder met het statuut Bronze, won in 2021 de titel en start dit jaar opnieuw met Nielsen Racing. Andere opvallende namen zijn Matt Bell, Ralf Kelleners, Dino Lunardi, Wayne Boyd, Belen Garcia en Daniel Keilwitz.

  • GT3: twaalf wagens

Met een Aston Martin, drie Porsche, drie Lamborghini, een Audi, twee Ferrari en twee Honda zit er ook de nodige diversiteit in GT3. De bekendste rijders in deze klasse zijn Jan Magnussen, Emmanuel Collard, Vincent Abril en Valentin Hasse-Clot.

  • Timing

Vrijdag

9u50: vrije training 1 – 60 minuten

14u40: Bronze Driver Collective Test – 40 minuten

17u45: vrije training 2 – 60 minuten

Zaterdag

12u30: kwalificatie met 15 minuten voor LMP3 en 15 minuten voor GT3

17u30: wedstrijd van 110 minuten

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.