ELMS Barcelona: praktische info

Volgend weekend gaan de European Le Mans Series en de Le Mans Cup van start op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Met Tom Van Rompuy, Alessio Picariello en Ulysse De Pauw komen drie Belgen bij de ELMS aan de start en Brent Verheyen proeft via de Le Mans Cup van het racen met een LMP3-wagen. We zetten even de praktische zaken op een rijtje.

(Foto: © European Le Mans Series)

  • LMP2: zeven wagens

Het is moeilijk om hier een uitgesproken favoriet te noemen, maar United Autosports USA (Sato-Hanson-Jarvis), Algarve Pro Racing (Simpson-Allen-Lynn), IDEC Sport (Lafargue-Chatin-Hörr) en Panis Racing (van Uitert-Maldonado-van der Helm) zullen ongetwijfeld vooraan rijden.

  • LMP2 Pro-Am: elf wagens

In deze klasse, waarin elke equipe over een rijder met het statuut Bronze moet beschikken, zal het verschil meestal ook door die rijder worden gemaakt. We verwachten regerend kampioen Racing Team Turkey (Yoluç-Eastwood-Delétraz) als het te kloppen team.

Tom Van Rompuy neemt na een succesvol seizoen in LMP3, zijn eerste met een prototype, deel om ervaring op te doen alvorens bij de 24 Uur van Le Mans aan de start te komen. Sebastián Álvarez was vorig jaar zijn teamgenoot bij DKR Engineering en maakt nu mee de overstap naar de Oreca 07 van het Luxemburgse team. Nathanael Berthon wordt de derde rijder en beschikt met onder andere zeven deelnames aan de 24 Uur van Le Mans en een vierde plaats algemeen bij de Franse etmaalrace over de meeste ervaring.

  • LMP3: twaalf wagens

Twee Duqueine M30 – D08 en tien Ligier JS P320 vormen het startveld van een klasse die over ervaren teams, opkomend talent en getalenteerde gentleman-drivers beschikt. Gilles Cloet, de zoon van Tom, zou bij de wedstrijd in Le Castellet, in juli, in deze categorie zijn debuut maken.

  • LMGTE: twaalf wagens

Ook in deze categorie moet elk team over een Bronze-rijder beschikken. Voormalig kampioen Alessio Picariello krijgt binnen zijn vertrouwde structuur van Proton Competition met Ryan Hardwick en Zacharie Robichon twee goede teamgenoten waardoor ze zeker tot het kransje topfavorieten mogen gerekend worden.

Picariello zal op het circuit Ulysse De Pauw tegenkomen. De Pauw vormt bij AF Corse een team met de ervaren Rui Aguas en de Griek Kriton Lentoudis, een gentleman-driver die onder andere in de Le Mans Cup en de historische racerij actief was.

  • Timing

Vrijdag

11u50: vrije training 1 – 90 minuten

16u20: Bronze Driver Collective Test – 30 minuten

Zaterdag

10u10: vrije training 2 – 90 minuten

14u40: kwalificatie – zowel LMP2, LMP2 Pro-Am, LMP3 als LMGTE beschikken over een afzonderlijke sessie van 15 minuten

Zondag

11u30: 4 Hours of Barcelona

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.