In een notendop: VAS Regionaal actua

  • 6 Uren van Brabant – De Safety Club Midden-Brabant (SCMB) liet gisteren weten dat zij op 9 september 2023 komen met een nieuwe rit: de 6 Uren van Brabant. Dat is een succes voor SCMB die eerder een evenement moesten afgelasten onder de weigering van meerdere gemeenten. Maar de club bleef werken en doorzetten en nu kan dus deze nieuwe 6 Uren van Brabant (met annex rondrit) op de kalender worden gezet. Vertrek en aankomst is er op 9 september in St-Bernard, in Lubbeek nabij Leuven.
  • Ronde door Vlaanderen – Nu zaterdag is er de tweede wedstrijd voor de Marathon Challenge in de VAS. De “Ronde” vertrekt om 8u00 bij Govaere Bouw in Kuurne en zal met een lang parcours doorheen West-Vlaanderen kronkelen om uiteindelijk omstreeks 20u00 te finishen aan “House of 27” in Lendelede.
  • Haspengouwslalom – Zondag 23 april is er dan de tweede manche van het VAS Slalom-kampioenschap in Landen. De Haspengouw Slalom, ondertussen toe aan zijn negende editie wordt ingericht door TRCH vzw, de club die we vooral kennen van de Rally van Haspengouw, in samenwerking met PAK Vlaams Brabant. De Haspengouwslalom vindt plaats op het Industrieterrein van de Roosberg, het zenuwcentrum ligt er nu in de Wingbergstraat. Toeschouwers kunnen zoals steeds gratis komen kijken en supporteren. Frederik De Clercq, Dominique Van Kerckhove en Jos Bronkart zijn er opnieuw bij, dus dat belooft alvast een spannende strijd te worden om de algemene zege. Op 20 april sluiten de voorinschrijvingen, dus wie wil, kan nog steeds terecht voor een plaatsje in het evenement. Er kan worden verwacht dat er nog meerdere protagonisten hun opwachting zullen maken.

Foto: © scmb/facebook

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.