De autosport dit weekend: druk, druk, druk

We staan voor misschien wel het eerste ‘super’ weekend van het autosportseizoen 2023. Met naast twee wereldkampioenschappen, ook heel wat andere interessante meetings.

Foto: © SRO

Starten doen we in Kroatië, waar in een vreemde sfeer vrijdag de vierde manche van het WK Rally van start gaat, een week na het overlijden van Craig Breen. In Berlijn is het dan weer tijd voor alweer het zesde weekend van de Formula E, wat betekent dat het kampioenschap halverwege is. Als regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne nog iets wil betekenen dit jaar, zal er dit weekend een sterk resultaat moeten volgen.

Daarnaast zijn er twee zeer mooie meetings voor liefhebbers van het langere werk, met de opener van de ELMS en de Le Mans Cup in Barcelona en de eerste manche van de GT World, GT2 European Series en de GT4 European Series in Monza.

Voeg daarbij nog de eerste race van het Formula Regional European Championship by Alpine (Imola) en de tweede manche van de Super Formula (Suzuka) en u weet dat we voor een stevig weekend staan.

In eigen land is er de Ronde door Vlaanderen en de Haspengouw-slalom, beide onder auspiciën van de VAS.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.