FIA WEC Portimao: Autosportwereld sprak met de Belgen

De Belgen presteerden prima in Portimao waar de tweede wedstrijd van het FIA WEC werd afgewerkt en uiteraard luisterde Autosportwereld na de wedstrijd naar een aantal van hen.

Foto’s: Jurgen Tap/Porsche

Pascal Vasselon is dan wel een Fransman, maar de technisch directeur van Toyota Gazoo Racing woont al jaar en dag in Verviers. Hij was uiteraard tevreden met de winst van zijn team:

Het was zeker geen makkelijke zege, getuige de problemen van één van onze wagens. De concurrentie zit ons op de huid en zal zeker voor nog meer druk zorgen in de komende wedstrijden. Het is toch zeer mooi dat we nu al vijf constructeurs in de top 5 vinden. Voor de criticasters, het zou toch vreemd zijn dat na al de jaren dat wij in het FIA WEC actief zijn, nieuwkomers meteen voor ons zouden eindigen. Dat zou de credibiliteit van het kampioenschap ondergraven. Maar geloof me, de zaken gaan zeker veranderen.”  

Laurens Vanthoor mag een nieuwe lijn op zijn palmares inschrijven, met name een podium in het WK Uithouding en was daar zichtbaar tevreden mee.

“We zijn op pure snelheid vandaag de vijfde wagen van het veld, maar wat geluk leidde tot dit podium dat enorm deugd doet en voor Porsche is het zo een zeer mooi weekend, na de zege in IMSA eerder vandaag. Wij hadden wat problemen met de stuurbekrachtiging, dus dat is een werkpunt, maar dat betekent niet dat we tweede hadden kunnen eindigen of winnen. Derde was onze plaats vandaag en we gaan nu hard aan de toekomst werken.”

Sarah Bovy jaagt nog steeds op een zege in het FIA WEC LM GTE, maar met de derde plaats kon ze tevreden zijn:

“Het zijn belangrijke punten in het kampioenschap en we hadden geen perfecte race, dus voor de winst kwamen we iets te kort. We zullen in Spa alles op alles zetten om die eerste zege in LM GTE te pakken, te meer dat we in het verleden met Iron Dames al vaker succesvol waren in de Ardennen. We zijn ook de beste Porsche en dat is ook niet onbelangrijk. Afspraak in Spa!”

De wedstrijd in Spa vindt op 29 april plaats.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.