In een notendop: IMSA, FIA WEC en Super GT

  • IMSA Long Beach – Filipe Albuquerque (Wayne Taylor Racing Acura) reed naar de polepositie voor de Grand Prix van Long Beach IMSA, de derde manche van het IMSA-kampioenschap. De beide Acura GTP monopoliseerden de eerste startrij met Tom Blomqvist (Meyer Shank Racing) naast de Portugees. Sébastien Bourdais (Cadillac) zette de derde tijd neer, maar op meer dan een seconde van de poleman. In GTD zette de Deense Marco Sorensen zijn Aston Martin Vantage GT3 op pole. De race wordt deze nacht verreden. Er zijn geen Belgen aanwezig.
  • Super GT Okayama – De twee NISMO Nissan waren een klasse apart tijdens een kwalificatiesessie op een opdrogende pist in Okayama, met Tsugio Matsuda op pole voor Mitsunori Takaboshi. Regerend kampioen Bertrand Baguette raakte niet verder dan een twaalfde plaats. (Foto: © Nissan)
  • FIA WEC/IMSA – Lamborghini wil in 2024 met twee wagens en zes rijders aan de start staan van beide kampioenschappen. Of die twee wagens er in Spa 2024 al bij zullen zijn is nog een vraagteken. Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti, Daniil Kvyat en Romain Grosjean zijn al zeker van een zitje, maar wie waar zal rijden is niet geweten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.