DTM 2023: Esteban Muth op weg naar zitje bij Project 1 BMW?

Autosportwereld.com heeft van diverse bronnen vernomen dat onze landgenoot Esteban Muth heel waarschijnlijk op weg is naar een zitje bij Project 1 en BMW als teamgenoot van tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann. Muth heeft al twee seizoenen in DTM achter de rug, met Lamborghini en BMW.

Esteban Muth verraste in zijn eerste seizoen in DTM, vriend en vijand met een aanvallende en spectaculaire rijstijl. Met Lamborghini was hij in 2021 één van de revelaties van het seizoen, iets wat de jonge Brusselaar met Walkenhorst en BMW in 2022 niet echt kon bevestigen. Echter de entourage van Muth gaf niet op en staat vandaag, tijdens de testen van het DTM op de Red Bull Ring dicht bij een akkoord met de diverse partijen. Nog volgens één van onze bronnen zou de kans 95% bedragen dat Muth effectief DTM zal rijden. Esteban Muth is ook reserverijder van Vanwall in FIA WEC en gezien de prestaties van Jacques Villeneuve is het niet uitgesloten dat we Muth vroeg of laat ook daar aan het werk zien.

De enige andere Belg in DTM dit jaar is Dries Vanthoor, die de race in Zandvoort zal rijden als vervanger van René Rast. De start van het DTM-seizoen vindt van 26 tot en met 28 mei in Oschersleben plaats.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.