In een notendop: VAS regionaal actua

  • Slalom van Kuurne – In een door regen geplaagde Slalom van Kuurne ging de winst naar Bernard Wilmet op de Peugeot 104. Hij bleef voor aan regerend kampioen Jos Bronckaert (Renault Clio JBR) en Dominique Van Kerckhove Dominique (Citroën Saxo HFC). Een uitstekend presterende Gerard Ryan (Fiat 128) strandde aan de voet van het podium. De fel begeerde “Rally Challenge” werd gewonnen door Peter Vanderhauwaert op Opel Kadett C/GTE.
  • Retro 6 Uren van Leuven – Na 7 jaar afwezigheid stond op Paasmaandag de Retro 6 Uren van Leuven opnieuw op de VAS Rittensportkalender. De zege ging er na een spannende wedstrijd naar Pascal Buelens en Frans Bersipont (Volvo Amazone 122S) in de klasse Touring. De klasse Recrea was voor een duo onder daglicentie: Stijn D’Hollander en Nathalie Vander Auwermeulen (Citroën Berlingo). Er was gelijklopend ook een toerrit (buiten competitie). De gehele opbrengst van de Retro 6 Uren van Leuven ging naar het goede doel: “Licht en Liefde”, een project gesteund door de Vereniging voor Blinden en Slechtzienden.
  • Antwerp Classic – Met de Antwerp Classic, de veertiende editie al, wordt op 15 april het Vlaamse kampioenschap in de Classic verder gezet. Met een start en aankomst in Rijkevorsel wordt dit de derde manche van de kalender die zeven wedstrijden telt. In zijn veertien edities wierp de Antwerp Classic zich op als een echte klassieker. De wedstrijd in twee delen, die over een parcours zal lopen van een goede 240 kilometer, kent de traditionele indeling in de klasses voor de wagens met Youngtimer, Oldtimer en Toertimer, maar in moeilijkheidsgraad is er slechts één maatstaf: expert. Het zenuwcentrum, de start- en finishlocatie wordt “De Kuiperij” in Rijkevorsel, maar de deelnemers mogen zich ook verwachten aan passages rond het iconische Glosso rallycrosscircuit in Arendonk, waar de tussenstop wordt gehouden.

Foto: © W.Bouchez/archief

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.