In een notendop: F4 – EUR3 – Euroformula

  • F4 FFSA – Poleman Evan Giltaire mocht in de Franse Formule 4 de score openen in het nieuwe seizoen voor de F4 Academy. Kevin Foster en Pol Lopez waren de andere winnaars van het weekend. Zoals eerder gemeld deed onze landgenoot Yani Stevenheydens het uitstekend met een eerste podium in zijn debuutweekend in de discipline. Giltaire leidt als eerste het kampioenschap met 54 punten, voor Foster (45) en Peugeot (37). De teller van Stevenheydens staat op 11 eenheden.
  • F4 Spanje – De zitjes blijven zich vullen in de Spaanse versie van de Formule 4 met bevestigingen van Alvise Rodella bij MP Motorsport, terwijl bij Tecnicar Eric Gené (zoon van Jordi Gene) en Australiër Griffin Peebles zich aanmeldden.
  • F4 Italië – Na een reeks testdagen, waar vooral Prema en Tuukka Taponen het zeer goed deden, zien we de inlijving van Alfio Spina bij het Italiaanse team BVM.
  • EUR3 – Voor het komende seizoen in de Eurocup 3 tekende de Zweed William Karlsson voor 2023 bij het Spaanse team Drivex.
  • Euroformula – De komst van Eurocup 3 heeft blijkbaar weinig invloed op het aantal deelnemers dat nog intekent bij die andere Spaanse F3 gebaseerde serie: de Euroformula Open. Zo zal ook de Tsjech Vladimir Netusil zijn eigen team Effective Racing inzetten. De 17-jarige Japanse Juju Noda, dochter van ex-F1 rijder Hideki en vorig seizoen nog aan de slag in de W Series en de Deense F4, zal er optreden met een eigen compacte structuur, Noda Racing.
  • Hankook – Nieuw in de Euroformula is dat voor 2023 de huidige bandenleverancier (Michelin) wordt vervangen door Hankook. De Koreaanse producent wordt de enige leverancier voor de serie en men hoopt zo ook nog meer rijders en teams aan te trekken.

Foto: © premaracing.com/media

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.