FIA European Cup Cross-Country: G Rally Team klaar

In de nasleep van de Dakar en de Abu Dhabi Desert Challenge begint het G Rally Team uit Waver dit weekend aan een volledig programma in de FIA European Cup voor Cross-Country Bajas. Het is in Spanje, in het kader van de Baja TT Dehesa Extremadura, dat de eerste wedstrijd van start gaat, met niet minder dan drie OT3 aan de start… 

(persbericht)

In de voorbije Dakar in januari van dit jaar haalde het G Rally Team de krantenkoppen, met Guillaume de Mévius en François Cazalet die de T3-categorie meerdere dagen aanvoerden om na twee weken op het eindpodium te eindigen. Na deze uitstekende prestatie, die de kwaliteiten van de OT3 benadrukte, eindigden de Fransen Lionel en Lucie Baud de Abu Dhabi Desert Challenge onderaan het podium, nadat ze in de Emiraten de hele week bovenaan hadden gestaan. 

Volgend weekend begint een andere internationale competitie: de FIA European Cup for Cross-Country Bajas. Het G Rally Team zal het hele seizoen met twee OT3 rijden, terwijl tijdens de Baja TT Dehesa Extremadura in Spanje een derde lichtgewicht prototype van hetzelfde type zal worden ingezet. De crew ziet er goed uit: Ghislain de Mévius en Johan Jalet delen de eerste van de OT3 G Rally Team! 

Ik moet toegeven dat ik bijzonder enthousiast ben over dit project en ik tel de dagen af”, vertelt Ghislain de Mévius. “Ik heb in 2018 en 2019 aan een enkele van deze evenementen deelgenomen en de kans om met het team van mijn broer aan dit kampioenschap van vijf evenementen deel te nemen, is iets wat ik echt geweldig vind! Ook al belooft de concurrentie zwaar te worden, vooral in Spanje en Portugal, ik denk dat we met Johan een topresultaat kunnen neerzetten. Net als in de Dakar krijgen de bemanningen het roadbook van de dag vlak voor vertrek, wat betekent dat er geen verkenningen toegelaten zijn. En dat is goed voor ons...” 

De Spanjaard Fernando Alvarez en de Fransman Xavier Panseri zitten in de cockpit van de tweede OT3. Voor deze twee bemanningen zal het doel duidelijk zijn om de sterke prestaties verder te zetten en te mikken op de titel in categorie T3 aan het einde van het seizoen! 

Op Spaanse bodem zal een derde OT3 worden opgesteld voor een privérijder, ‘John Knight’, die zal worden bijgestaan door de bekende André Leyh.

De FIA European Cup for Cross-Country Bajas 2023 bestaat uit vijf evenementen”, vertelt Alexis van de Poele, Team Manager van G Rally Team. “Het eerste evenement vindt dit weekend plaats in Spanje, gevolgd door evenementen in Griekenland (17-20 mei), Hongarije (10-13 augustus), Portugal (22-24 september) en Turkije (20-22 oktober). Zowel Ghislain de Mévius als Fernando Alvarez zullen aan elk van deze evenementen deelnemen, terwijl privécoureurs op individuele basis zullen deelnemen.”

Afspraak eind deze week in Extremadura, in het zuidwesten van Spanje!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.