Rally Azoren: Loeb voor Mikkelsen

Wie anders dan negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb (Skoda Fabia RS Rally2) heeft de Rally van de Azores gewonnen… Op vrijdag maakte de Fransman een prima start, door vier klassementsproeven op rij te winnen. Enkel de laatste proef moest hij aan Andreas Mikkelsen (Skoda) laten. Op zaterdag zagen we het duo Mikkelsen-Eriksen zeer sterk presteren, met maar liefst vijf snelste tijden op rij. Zo knabbelden ze beetje bij beetje aan hun achterstand, tot ze op de elfde proef wat tijd lieten liggen. Die klassementsproef was een kolfje naar de hand van de jonge Tsjech Erik Cais. Op de slotproef (tevens de Power Stage) liet Loeb, weer zien dat hij alles onder controle had. Zo kon Sébastien Loeb samen met co-pilote Laurene Godey zijn eerste wedstrijd in de kleuren van Toksport WRT winnend afsluiten. Andreas Mikkelsen kwam negentien seconden tekort tijdens de derde manche van het TER kampioenschap, terwijl de Spanjaard Nil Solans (Skoda) derde werd. (Tekst: Koen Nuyts / Foto: Rally Azoren)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.