Le Mans Cup en Belcar: de wagens van Brent Verheyen

Dit weekend werden in het bedrijfsgebouw van Narviflex in Geel het programma en de wagens van Brent Verheyen voor 2023 voorgesteld. Zoals u reeds kon lezen, trekt de jonge Limburger Europa in met een deelname aan de Le Mans Cup. Hij doet dit met de Duqueine M30-D08 LMP3 van Haegeli by T2 Racing aan de zijde van Pieder Decurtins. Ook de 24 Uur van Zolder staat op het programma, met een BMW van AR Performance in de TA-klasse.

Na een uitstekende test met de Duqueine op het circuit van Barcelona eind vorig jaar, maakt Brent Verheyen in 2023 zijn debuut in de LMP3-klasse van de Le Mans Cup met Haegeli by T2 Racing. Zijn teamgenoot Pieder Decurtins werkte vorig jaar al een volledig seizoen LMC met het team af. De kalender bestaat uit zes manches met de openingswedstrijd op 22 april in Barcelona. Er staan twee wedstrijden in het voorprogramma van de legendarische 24 Uur van Le Mans op de planning, en uiteraard een bezoek aan Spa-Francorchamps, op 22 en 23 september. Verder trekt het kampioenschap naar Imola, Le Castellet en Portimão.

Bekijk zeker ook het interview met Brent Verheyen op de Facebook-pagina van Autosportwereld.

Belcar Endurance Championship

Brent betwist tevens de 24 Uur van Zolder met de BMW E90 WTCC M3 van AR Performance, naast de reguliere Belcar-rijders Ron Vaessen en René De Coninck. Ron sprak bij de presentatie de wens uit om ook Guy Verheyen en Pieder Decurtins voor de Limburgse etmaalrace aan boord te krijgen.

“De auto is bloedsnel”, aldus Ron Vaessen. “We weten wat de wagen, die vorig jaar in de Sprint Cup kampioen werd, kan en we weten wat onze mogelijkheden zijn. Daardoor denken we dat die combinatie succesvol kan zijn. René De Coninck heeft al enkele keren deelgenomen aan de 24 Uur van Zolder, waaronder vorig jaar samen met mezelf, en hij had dezelfde droom als ik om aan het Belcar-kampioenschap deel te nemen. We zijn niet de snelste rijders op de grid, maar ook zeker niet de traagste. We proberen heel constant te rijden en hebben de ambitie om vooraan in de klasse te eindigen.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.