In een notendop: F2 en F3 Australië

  • F3 hoofdrace – Gabriel Bortoleto (Trident) wist de hoofdrace in de F3 in Australië te winnen. Hij overleefde twee safety car-herstarts en reed van start tot finish aan de leiding. Grégoire Saucy (ART) werd tweede, slechts een halve seconde achter Bortoleto. Gabriele Minì (Hitech) finishte als derde. Hij hield Leonardo Fornaroli (Trident) en Zak O’Sullivan (PREMA), sprintrace-winnaar gisteren, nipt achter zich. In een incidentrijke race haalden acht rijders de finish niet. Één van hen was Franco Colapinto (MP Motorsport), hij knalde door een lekke band tegen de bandenmuur. Hij werd gisteren geschrapt uit de uitslag van de sprintrace en verloor zo zijn zege na een inbreuk op het technische reglement. Bortoleto behoudt de leiding in het F3-klassement. Na onder andere twee zeges in twee hoofdraces dit seizoen telt hij 58 punten. Saucy staat tweede op 38 punten, Dino Beganovic (PREMA) heeft er 28 achter zijn naam staan en is derde.
  • F2 hoofdrace – In de F2-hoofdrace was Ayumu Iwasa (DAMS) de sterkste vanop de pole. De Japanner kwam als eerste over de meet met Théo Pourchaire (ART) in zijn kielzog. De twee rijders beleefden een dramatische sprintrace op zaterdag, maar zetten die scheve situatie recht in de hoofdrace. Arthur Leclerc (DAMS) werd derde en mocht voor het eerst het F2-podium op. Frederik Vesti (PREMA) profiteerde van een late safety car, hij maakte zijn verplichte pitstop en pakte de vierde plek. Zane Maloney (Carlin) en Jehan Daruvala (MP Motorsport) werden respectievelijk vijfde en zesde. Amaury Cordeel (Virtuosi) werd dertiende. In het kampioenschap neemt Iwasa de leiding over. De Japanner staat op 58 punten, acht punten voor op Pourchaire. De Fransman heeft op zijn beurt een voorsprong van acht punten op Vesti. Op de vierde plek staat Boschung, die puntenloos bleef in Melbourne en zijn leidersplaats verloor aan Iwasa. (Foto: © Dutch Photo Agency)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.