NLS 2: winst voor Walkenhorst Motorsport, Alessio Picariello vierde

Ook bij de tweede wedstrijd om de Nürburgring Langstrecken Serie zag een BMW M4 GT3 als eerste de finishvlag. Jakub Giermaziak en Jesse Krohn reden met de Walkenhorst Motorsport wagen een groot deel van de vier uur durende race aan de leiding en wonnen met 21,7 seconden voorsprong op de van pole gestarte Rutronik Porsche van Matteo Cairoli en Julien Andlauer. De #3 Falken Porsche van Alessio Picariello en Klaus Bachler leek lange tijd op weg naar een podium, maar werd na een late drive through vierde.

(Foto: © BMW M Motorsport)

Bij de start was de rijlijn redelijk droog, maar verder lag de Nordschleife er nog nat bij wat het verraderlijk maakte. Alessio Picariello nam een uitstekende start en werkte zich in de openingsronde van plaats 21 op naar de zevende positie.

Picariello deed het prima en gaf zijn wagen, met nog een uur en drie kwartier op de klok, in tweede positie door aan Klaus Bachler. Op een half uur van het einde maakten de leidende #34 Walkenhorst BMW, de op de tweede plaats liggende Rutronik Porsche van Cairoli en de als derde geklasseerde Klaus Bachler een laatste pitstop. Na een snelle stop van Falken Motorsports kwam de #3 als tweede terug op de baan, met een elftal seconden achterstand op de #34 BMW. Bachler kreeg echter kort nadien een drive through voor een contact met een andere wagen, waardoor hij terugviel naar vier. De teamgenoot van Picariello finishte uiteindelijk net naast het podium met twee seconden achterstand op de #44 BMW M4 GT3 van het BMW Junior Team.

Frédéric Vervisch, Mattia Drudi en Dennis Lind finishten met de Scherer Audi zevende. Laurens Vanthoor werd met Laurin Heinrich elfde met hun Porsche van het Italiaanse Dinamic.

Maxime Dumarey en Christoph Breuer eindigden met de PROsport Aston Martin Vantage GT3 23ste algemeen en eerste in SP9 Am. De Porsche 718 Cayman GTS van HYRacing-AMC Sankt Vith met ‘Brody’, Derenne, Barbaro en Muytjens won de klasse SP4T.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.