BRC Ardennes: tweestrijd om overwinning tussen Linnamäe en Rouard

Georg Linnamäe (Hyundai) behoudt zijn leidersplaats na de tweede lus in de Rallye des Ardennes in en om Dinant. Bastien Rouard (Hyundai) sluipt wel wat dichter en is Linnamäe’s enige concurrent op de zege. Grégoire Munster (Ford) verloor tijd en zal met Maxime Potty (Citroën) strijden om de derde plek. De zevende KP werd opgeschrikt door een crash van Gino Bux (Volkswagen).

(Foto: © Gilles Verschuere)

De vijfde KP, de eerste van de tweede lus, kwam op naam van Grégoire Munster (Ford). De Luxemburger won zo zijn eerste proef in deze Rallye des Ardennes. In de zesde KP was Maxime Potty (Citroën) de sterkste. De zevende proef werd geneutraliseerd door een ongeval met Gino Bux (Volkswagen). Volgens Vincent Franssen van SpeedAction TV kwamen de hulpdiensten ter plaatse, de piloot is bij bewustzijn. De achtste proef ging met wat vertraging van start, Bastien Rouard (Hyundai) was de snelste, Grégoire Munster verloor meer dan anderhalve minuut.

Georg Linnamäe (Hyundai) blijft aan de leiding in de Rallye des Ardennes. De Est ziet zijn voorsprong wel slinken, 3,1 seconden is het verschil met Rouard. Zij zijn de enige twee die nog kans maken op de overwinning. Munster en Potty staan meer dan anderhalve minuut achter op de koplopers en zullen nog strijden om de laatste podiumplek. Het verschil tussen de twee bedraagt slechts twee seconden. Thibaud Mazuin (Skoda), Junior Planckaert (Skoda) en Jourdan Serderidis (Volkswagen), leider in de Master Cup, komen alledrie nog in aanmerking voor de vijfde plaats. Twintig seconden bedraagt het verschil tussen de drie. Marvyn Henrard blijft aan de leiding bij de GT’s en staat op de achtste plek algemeen. In de Clio Trophy Belgium behoudt Lander Depotter zijn koppositie. Ook Dirk Deveux blijft eerste bij de Historics. Tom Boonen gaf op door problemen met de versnellingsbak van zijn Lancia Delta HF Integrale.

De derde en laatste lus start om 17u25.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.