MotoGP Argentinië: Binder pakt de sprintrace

Op de omloop van Termas de Rio Hondo in Argentinië haalde Brad Binder voor KTM zijn eerste overwinning in een MotoGP sprintrace.

Foto: © motogp.com

Alex Marquez zette de Gresini Ducati op de pole maar kon deze eerste positie slechts één ronde vasthouden. Hij moest daarna Morbidelli (Yamaha) voor laten terwijl even later, in de derde ronde, de Zuid-Afrikaan Binder zijn KTM vanuit de diepten van het peloton naar de leiding stuurde.

Terwijl de beide Mooney VR46 rijders, Bezzecchi en Marini, bakkeleiden voor het podium, leek Binder de zaken stevig in handen te houden en op de zege af te stevenen. In de allerlaatste ronde echter kwam er nog een bod van Bezzecchi op de leiding, maar zijn aanval kwam net te laat. Binder greep de zege voor 0.072 seconde, voor Bezzecchi en Marini.

Niet aan de finish kwamen Joan Mir, die kwalijk ten val kwam met de Honda en voor controle werd afgevoerd naar de medische antenne, en Aleix Espargaro, die met de Aprilia tegen het asfalt ging op vie ronden voor het einde.

Morgen is er de hoofrace voor de MotoGP. Ook Moto2 en Moto3 hebben morgen hun race.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.