BRC Ardennes: Linnamäe oppermachtig in laatste lus en zegeviert in Dinant

Georg Linnamäe (Hyundai) heeft de Rallye des Ardennes gewonnen, de derde manche van het Belgian Rally Championship. De Est was oppermachtig in de laatste lus en pakte met een ruime voorsprong de zege. Bastien Rouard (Hyundai) moest tevreden zijn met een tweede plek. Maxime Potty (Citroën) maakte het podium in Dinant compleet.

(Foto: © Gilles Verschuere)

Georg Linnamäe (Hyundai) was zo goed als onklopbaar tijdens de laatste lus. De Est won drie KP’s, al was dat telkens met een klein verschil. Zijn winstmarge was nooit groter dan twee seconden. Enkel in de laatste KP moest hij Maxime Potty (Citroën) laten voorgaan, maar toen had Linnamäe al bijna een halve minuut voorsprong op zijn dichtste achtervolger Bastien Rouard (Hyundai). Tijdens de ‘regroup’ in Dinant vertelde Potty nochtans dat hij geen te grote risico’s zou nemen, maar hij haalde alles uit de kast om alsnog de laatste podiumplek af te snoepen van Grégoire Munster (Ford), en met succes.

Linnamäe won dus voor het eerst op Belgische bodem. Rouard streed lang mee voor de zege, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plek. Potty pakte de derde plaats in extremis nog af van Munster, die op de vierde plek strandde. Thibaud Mazuin (Skoda) werd vijfde, Junior Planckaert (Skoda) kon nog nipt de zesde plaats vasthouden voor Jourdan Serderidis (Volkswagen), die de zege pakte in de Master Cup. Bij de GT’s was Henrard Marvyn in zijn Porsche 997 GT3 de primus met een achtste plek in het algemeen klassement. In de Clio Trophy Belgium was Lander Depotter de winnaar, hij reed de gehele rally aan de leiding. In het BRC Historic ging de zege naar Dirk Deveux en zijn Ford Sierra RS Cosworth.

Voor Georg Linnamäe was het nog maar zijn tweede rally in België en met het afwisselende weer was het zeker geen eenvoudige zege voor de Est: “Het waren moeilijke condities vandaag, maar dat gelde voor iedereen. Ik had ook weinig parcourskennis, wat de rally nog lastiger maakte. Ik heb door de moeilijke omstandigheden wel veel geleerd over de Hyundai i20 N Rally2 met de WRC-rally van in Kroatië in het vooruitzicht.”

Volgend weekend volgt al direct een nieuwe BRC-manche, de TAC Rally in Tielt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.