FIA WEC Spa: dertien Hypercars en vier Belgen

Over een kleine maand, op zaterdag 29 april om exact te zijn, vindt in Spa-Francorchamps de derde manche van het FIA WEC plaats. De deelnemerslijst voor de 6 Hours of Spa telt een recordaantal van dertien wagens in klasse van de Hypercars.

Foto: © FIA WEC

Cadillac Racing doet het niet met één, maar twee V-Series.R Hypercar, met Sebastien Bourdais en Renger van der Zande als rijders. Het team komt uiteraard de 24 Uur van Le Mans voorbereiden, maar is zeker niet kansloos in de strijd om de ereplaatsen.

We zijn enthousiast om twee wagens in Spa in te zetten”, legt GM Sports Car Racing Program Manager Laura Wontrop Klauser uit. “Elke kans die we krijgen om ons team op Le Mans voor te bereiden binnen het reglement van het FIA WEC is positief.

Een andere nieuwkomer in de Hypercar-categorie is de Hertz Team JOTA Porsche 963. Het Britse team promoveert naar de Hypercar-klasse na twee races in Sebring en Portimao met de Oreca 07 Gibson LMP2 en uiteraard de zege in Sebring in LMP2. Het team doet een beroep op Antonio Felix da Costa, Will Stevens en Yifei Ye.

Toyota Gazoo Racing behaalde de eerste overwinning van het seizoen in Sebring met een indrukwekkende één-twee, terwijl Ferrari de derde trede van het podium voor zich opeiste. Hoewel Toyota de lat met de Toyota GR010 Hybrid Hypercar hoog legt, bewees Ferrari bewees dat het meekan, getuige de polepositie in Sebring.

Porsche Penske Motorsport krijgt extra steun van de thuisfans, want onze landgenoot Laurens Vanthoor rijdt met de Porsche 963 nr. 6.  Vanthoor zijn teamgenoot Andre Lotterer heeft ook sterke banden met België gezien hij hier is opgegroeid. De twee Peugeot 9X8 Hypercar zijn er uiteraard ook, naast het Floyd Vanwall Racing Team en Glickenhaus Racing.

WRT en de Belgen in GTE

In de zeer competitieve LMP2-klasse zullen niet minder dan elf Oreca 07 Gibson het tegen elkaar opnemen. Alle ogen zijn gericht op het Belgische Team WRT, dat zijn tweede overwinning op rij wil boeken op zijn thuiscircuit. Ze krijgen echter concurrentie van United Autosports (Filipe Albuquerque en Tom Blomqvist keren terug naar het team voor Spa), Alpine Elf Team en Prema Racing, die allemaal met twee auto’s zullen deelnemen, en van Vector Sport, JOTA en Inter Europol Competition.

De LMGTE Am-categorie in Spa bestaat uit veertien auto’s. Drie Belgen vertegenwoordigen ons land: Sarah Bovy, Alessio Picariello en Ulysse De Pauw.

Tijdschema:

Donderdag 27 april

Vrije training 1: 11u30 – 13u00

Vrije training 2: 16u20 – 17u50

Vrijdag 28 april

Vrije Training 3: 11u00 – 12u00

Kwalificatie: 17u00 – 18u05

Zaterdag 29 april

Race: 12u45 – 18u45

Deelnemerslijst

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.