Porsche Carrera Cup: GP Elite stelt zijn troepen voor, waaronder Ghislain Cordeel

Tekst en Foto’s: Rebocar/R. de Boer

Met vier rijders in een dubbel programma van de Porsche Carrera Cup Deutschland en de Porsche Mobil 1 Supercup, twee rijders voor de Duitse Cup en drie rijders voor de Porsche Carrera Cup Benelux heeft het Nederlandse team GP Elite grote ambities voor het komende seizoen in de merkencupracerij met de Porsche 911. Op Zandvoort vond vandaag voor een talrijk publiek de teampresentatie plaats.

Te stellen dat GP Elite in de afgelopen drie seizoenen indruk gemaakt heeft in de internationale Porsche Cups, is bepaald een understatement. In 2020, het eerste volledige seizoen, werd met Larry ten Voorde gelijk de rijderstitel in de Supercup binnengehaald, in 2021 won GP Elite zowel in de Duitse Cup als de Supercup de rijderstitel, opnieuw met Ten Voorde, en de teamtitel. Vorig jaar greep de Nederlandse renstal net naast de allergrootste prijzen. “Toen wij nieuwkomers waren, dachten we na over hoe we Lechner Racing konden verslaan, dat al negen keer kampioen was geworden. Vervolgens heeft Lechner twee jaar nagedacht over hoe ze ons konden verslaan, maar wij willen de bekers weer terug”, lachte teambaas Marc Schipper.

Uiteraard is Larry ten Voorde, tweevoudig kampioen in beide series, opnieuw de kopman van het team. “Ik ben de afgelopen winter volgens mij meer in de sportschool geweest dan thuis”, zei hij. Nieuw in het team voor beide series is Loek Hartog, die de afgelopen twee jaar voor andere teams uitkwam. “We hebben in Spa voor het eerst gesproken en ik ben blij dat het is gelukt”, aldus de boomlange rijder. Ook Huub van Eijndhoven, die promoveert vanuit de Duitse Carrera Cup rijdt een dubbelprogramma van Duitse Cup en Supercup met GP Elite.

Ook Ghislain Cordeel, die de overstap maakt vanuit de Porsche Carrera Cup Benelux, rijdt in de Duitse Cup en de Supercup. “Ik heb deze winter al gewonnen in de Porsche Sprint Challenge Middle East, ik kijk nu uit naar de Duitse Cup en de Supercup”, zegt hij. Terwijl Lucas Groeneveld, die aan zijn vierde Supercup-seizoen begint, alleen de serie in het voorprogramma van de Formule 1 rijdt, komt de Duitser Sören Spreng voor GP Elite dan weer in zijn nationale Cup uit. Hij komt vanuit de lange-afstandsraces op de Nordschleife.

GP Elite zet in totaal drie auto’s in de Porsche Carrera Cup Benelux in, voor de Nederlander Sacha Norden, die doorgroeit na het winnen van de titel in de Sprint Challenge Benelux. De Duitser Maik Rosenberg, die ook vanaf de Nordschleife komt, en de Fransman Cédric Chassang, die als enige niet bij de presentatie aanwezig kon zijn.

Op middellange termijn kijkt GP Elite verder dan de Porsche-merkenraces: “WEC en Le Mans is zeker iets wat we in overweging nemen”, zei Marc Schipper. In januari reed GP Elite voor het eerst met een 911 GT3 R in de 24 Uur van Dubai, binnenkort worden er nog twee GT3 R’s in het Noord-Hollandse De Rijp afgeleverd.

Daarnaast is GP Elite op grote schaal actief in de Porsche Sprint Challenge Benelux, nadat de afgelopen maanden al successen werden behaald in de Sprint Challenges Southern Europe en Middle East. Tijdens de presentatie werd ook bekend dat de Sprint Challenge Southern Europe in 2024 een vervolg krijgt. Naast de bekende evenementen in Portimão, Valencia en Barcelona komt ook Estoril erbij.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.