WRC Mexico: Neuville tevreden, gemengde gevoelens bij Hyundai

Na drie WRC-manches is Sébastien Ogier (Toyota) de nieuwe WK-leider. De Fransman reed slechts twee van de drie WK-rally’s, maar voert alsnog het wereldkampioenschap aan. Thierry Neuville (Hyundai) staat tweede en is zo de eerste van de WK-kanshebbers. We verzamelden reacties van onder andere onze landgenoot.

(Foto: © Hyundai Motorsport)

Thierry Neuville:

“Ik heb het hele weekend gepusht en ben zeer tevreden met ons derde podium in drie rally’s. We hebben de wagen doorheen het weekend blijven verbeteren en de wegligging is er op vooruitgegaan. Door de startvolgorde op de eerste dag hadden we het lastig, we eindigden vrijdag met 40 seconden achterstand. Sinds zaterdag ging het beter en haalden we geleidelijk aan Elfyn Evans (Toyota) in. Hij maakte het ons niet makkelijk, dus we moesten vechten tot het einde. Na de lange KP, Otates, op zondag was ik teleurgesteld, omdat ik moest afremmen voor een paar honden op de weg. Dat kostte ons wat tijd, maar ik bleef kalm en zag een kans in de Powerstage. Ik ging zo snel mogelijk, zonder onnodige risico’s te nemen en de tweede plaats is een mooie beloning voor het hele team.”

Cyril Abiteboul (teambaas Hyundai):

“De tweede plek is een fantastische beloning voor het team, dat geweldig werk geleverd heeft door de wagen perfect voor te bereiden op de Rally México. De opgave van Esapekka Lappi was zuur nadat hij indrukwekkende prestaties had afgeleverd. Thierry Neuville had het lastig door de startvolgorde, maar hij toonde zijn veerkracht en deed het uitstekend. Hij was vastberaden en viel aan op de juiste momenten. Daardoor is hij een plaats gestegen in het kampioenschap, waarvan we weten dat het dit seizoen ongelooflijk krap wordt. Ik heb het gevoel dat we een wagen en een team hebben die overal competitief kunnen zijn. Ik ben benieuwd naar hoe we op het asfalt in Kroatië zullen presteren.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.