F1 Saoedi-Arabië: Alonso dan toch op honderdste podium

Fernando Alonso (Aston Martin) heeft zijn derde plek in de Grote Prijs F1 van Saoedi-Arabië teruggekregen. Na de race kreeg hij een tijdstraf voor het verkeerd uitvoeren van een eerdere bestraffing, maar die beslissing heeft de wedstrijdleiding zelf teruggedraaid.

(Foto: © Aston Martin)

Gisteren speelde zich na de podiumceremonie een ongekende soap af. Fernando Alonso kwam als derde over de meet gebold en pakte zo zijn honderdste podium in de F1. Kort daarna kreeg de Spanjaard echter een tijdstraf van tien seconden. Zijn pitploeg had namelijk een eerdere bestraffing van vijf seconden onjuist uitgevoerd, de achterste krik had binnen de vijf seconden de wagen aangeraakt.

Alonso verloor zo zijn podiumplek aan George Russell (Mercedes), maar Aston Martin ging in beroep. Het team vond dat de regels over het inlossen van tijdstraffen onduidelijk waren. De Britse renstal had ook zeven voorbeelden gevonden waar de achterste krik bij het inlossen van een tijdstraf telkens de auto aanraakte en het voorval reglementair werd geacht. De wedstrijdleiding gaf hun inconsequentie toe en draaide hun beslissing terug, Alonso kreeg zijn honderdste podiumplek terug.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.