FIA WEC Sebring: wat hadden Porsche en Peugeot te vertellen?

In de 1000 Miles of Sebring kwam Porsche als vijfde en zesde over de meet. Bij Peugeot kwamen ze niet verder dan de negende en tiende plaats. Beide teams – en vooral Peugeot – stelden teleur in de eerst race van het FIA WEC-seizoen. Wij verzamelden enkele reacties.

(Foto: © Porsche, Peugeot)

Thomas Laudenbach (Porsche Motorsport)

“We hebben ons uiterste best gedaan en gevochten tot het einde. Ons gloednieuwe WEC-team verdient enorm veel respect. We hebben vooruitgang geboekt sinds de IMSA-race in Daytona. De betrouwbaarheid van onze wagens was dit weekend geen probleem, maar het werd snel duidelijk dat we op andere gebieden nog wat in te halen hebben. Daar zullen we de komende weken intensief aan moeten werken.”

Laurens Vanthoor (Porsche #7)

“Het was geen gemakkelijke race voor ons. We probeerden met Cadillac te vechten. Dat lukte voor even, maar uiteindelijk waren ze te sterk voor ons. We hebben er het beste uitgehaald en nu moeten we onderzoeken waar we snelheid missen en de wagen verbeteren.”

Olivier Jansonnie (technisch directeur Peugeot)

“Qua prestaties zaten we op hetzelfde niveau als tijdens de kwalificatie. Op vlak van betrouwbaarheid zijn de problemen voor beide wagens dezelfde, we weten wat de problemen zijn en de oplossing zal er snel zijn. De rijders hebben hun uiterste best gedaan en het team heeft ook grote vooruitgang geboekt. We moeten nu alles grondig onderzoeken om een hoger niveau te halen”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.