FIA WEC Sebring: Toyota vooraan in derde vrije training, verschillen in GTE miniem

In Sebring is de derde en laatste vrije oefensessie van de 1000 Miles verreden, met weinig verrassend weer de beste chrono’s voor Toyota. José-Maria Lopez maakte een vroegtijdig einde aan de sessie met een schuiver, maar zijn #7 Toyota GR010 Hybrid eindigde wel bovenaan de tabellen.

Foto: © Porsche 

Achter de beide Toyota was het opnieuw Ferrari dat met de #50 Ferrari 499P binnen de seconde van de Japanse bolides bleef. Fuoco-Molina-Nielsen lijken relatief dicht bij Toyota aan te leunen, net als Cadillac dat als vierde aantikte. Porsche moest zich met een zesde en achtste plek tevreden stellen, waarbij de teamgenoot van Laurens Vanthoor, Kévin Estre als achtste aantikte. 

In LMP2 was het JOTA voor United Autosports, met Team WRT op acht en tien, terwijl in LM GTE de verschillen indrukwekkend klein blijven. Northwest Aston Martin Racing was primus, maar met maar liefst twaalf wagens binnen zes tienden van een seconde, is de strijd zeer open. De Belgen bleven netjes bijeen met Ulysse De Pauw op zeven (Ferrari) en Alessio Picariello en Sarah Bovy (beide Porsche) op acht en negen, respectievelijk op 0,186, 0,295 en 0,457 seconde van de snelste chrono. 

Om 23u30 starten de kwalificaties van de 1000 Miles of Sebring met drie sessies van een kwartier voor achtereenvolgens GTE, LMP2 en Hypercar. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.