NLS: 124 wagens voor seizoensopener

Zaterdag wordt de eerste manche van de Nürburgring Langstrecken Serie gehouden. Voor de meeste teams wordt dit een volgende stap richting de 24 Uur van de Nürburgring die tijdens het weekend van 20 en 21 mei plaatsvindt. Met Maxime Martin, Dries Vanthoor, Gilles Magnus, Maxime Soulet en Maxime Dumarey komen vijf Belgen in de topcategorie, SP9, aan de start.

(Foto: © Nürburgring Langstrecken Serie)

In SP9 zijn 25 GT3-wagens ingeschreven. Zoals verwacht wordt deze klasse vooral samengesteld uit bolides van Duitse makelij met zes Porsche 911 GT3 R, zes BMW M4 GT3, vier Mercedes-AMG GT3 en drie Audi R8. Van Lamborghini, Aston Martin en Ferrari komen telkens twee exemplaren aan de start.

Diverse Belgische kanshebbers met GT3-materiaal

Maxime Martin en Dries Vanthoor zijn zowel voor de #98 als de #99 BMW M4 GT3 van ROWE Racing ingeschreven, dit uiteraard in de subcategorie Pro. Ook Gilles Magnus vinden we in deze klasse. De Antwerpenaar bestuurt samen met Luca Engstler en Dennis Marschall een Audi R8 LMS GT3 Evo II van Audi Sport Team Car Collection. Maxime Soulet ondersteunt Charles Espenlaub en Shane Lewis op de Mercedes-AMG GT3 van CP Racing en Maxime Dumarey start met een Aston Martin Vantage AMR GT3 van PROsport Racing.

Onze andere landgenoten

Simon Balcaen zien we met een Porsche 911 GT3 Cup (type 992) (CUP2-klasse) van PROsport Racing. Balcaen krijgt in deze divisie tegenstand van het in Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport, dat twee Porsche inzet voor onder andere voormalig WTCC-rijder Peter Terting. Guido Dumarey beschikt zoals vorig jaar over een Aston Martin Vantage GT4 (SP10-klasse) van PROsport Racing.

Ook het Belgische HYRacing-AMC Sankt Vith komt opnieuw aan de start van het kampioenschap dat uitsluitend op de Nurburgring wordt gereden. ‘Brody’, Jacques Derenne, Olivier Muytjens en Bruno Barbaro zullen voor het team een Porsche 718 Cayman GTS (SP4T-klasse) besturen. Jarno D’Hauw vinden we met een Hyundai i30N (VT2-FWD-klasse) en Didier Glorieux start met een Porsche 718 Cayman GT4 CS van Black Falcon (CUP3-klasse).

De kwalificatie start zaterdag om 8u30, gevolgd door de start van de vier uur durende wedstrijd om 12u00. Zowel de kwalificatie als de race kunnen via livestream op YouTube en www.nuerburgring-langstrecken-serie.de gevolgd worden.