De autosport dit weekend: drie WK’s en nog veel meer

Dit weekend is het eerste grote autosportweekend van het seizoen, met naast de F1 in Saoedi-Arabië, ook WRC in Mexico het FIA WEC in Sebring. Drie WK’s midden maart, het moet kunnen. Maar dat is nog niet alles. 

Foto: © BMW

In Ryjad is er niet enkel de tweede Grand Prix van het seizoen, op het snelle, maar oh zo moeilijke stratencircuit, racen ook de jonge wolven van de F2 en de F3. Onze landgenoot Amaury Cordeel aast op revanche na een moeilijk openingsweekend met de F2 in Bahrein. Overigens zal zijn broer Ghislain ook aanwezig zijn, maar dan in het slotweekend van de Porsche Sprint Challenge Middle East. De Oost-Vlaming is er in strijd om de titel. 

Rallyrijden kan op twee fronten, met name op WK-niveau in Mexico, maar ook op Belgisch niveau in Vresse-sur-Semois in de South Belgian Rally. In beide gevallen wacht er ons spanning en spektakel. En wie nog meer wil, kan altijd naar Noord-Frankrijk voor de opener van het Franse kampioenschap, met de wedstrijd in Le Touquet. 

In Sebring zijn er dan weer de 1000 Miles (FIA WEC) en de 12 Hours (IMSA) op, let wel, vrijdag en zaterdag. De nieuwe Hypercars zorgen ervoor dat alle ogen dit weekend op Florida gericht zijn. 

Last but not least is er de eerste wedstrijd van de NLS (voorheen VLN).