In een notendop: rally

  • Extreme-E –  De eerste wedstrijd van het Extreme-E kampioenschap komt op naam van het Veloce Racing team. Kevin Hansen en Molly Taylor kwamen weliswaar als tweede over de finishlijn, maar door een penalty voor het RXR team van Nico Rosberg (overdreven snelheid onder gele vlag) werden zij als winnaar aangeduid.
  • Rally Il Ciocco e Valle del Serchi  – Andrea Crugnola en Pietro Elia Ometto zijn de eerste leiders van het Italiaanse rallykampioenschap. Ze hebben met hun Citroën C3 Rally2 de Rally Il Ciocco e Valle del Serchi gewonnen. Het duo Fabio Andolfi – Nicolo Gonella behaalde de tweede plaats op 22,5 seconden met een Skoda Fabia Rally2. Luca Bottarelli mocht samen met Walter Pasini het derde podium trapje bestijgen. Zij hadden met hun Skoda Fabia 37,1 seconden meer nodig dan het winnende team.
  • Malcolm Wilson Rally – Adrien Fourmaux en Alexandre Coria hebben de thuiswedstrijd van hun teambaas gewonnen met een Ford Fiesta Rally2. De Fransen hadden hadden 53,5 seconden voorsprong op viervoudige Britse kampioen Keith Cronin. De Britse belofte Elliot Payne reed zijn Fiesta naar de derde plaats op 1,22 minuut. Het duo Serderidis-Munster behaalde een negende stek in winterse omstandigheden. De opener van het Britse kampioenschap kende een moeilijk verloop door zware sneeuwval die de toegang tot de proeven belemmerde. Dit noopte de organisatie ertoe om de route in laatste instantie nog te wijzigen, waardoor er drie proeven werden geannuleerd. De volgende manche van het Britse kampioenschap vindt op 26 en 27 mei plaats (Jim Clark Rally). Het Belgische Ieper mag de derde manche verwelkomen ( 23-24 juni). (Foto: © BRC)