FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee

Oorspronkelijk stonden er vier proeven op de planning deze namiddag. Echter werd door veiligheidsredenen de laatste twee proeven niet gereden. Craig Breen (Hyundai) reed een snelste tijd op KP6 en sprong hierdoor naar de eerste plaats, op KP7 reed hij twee lekke banden, hij zal de wedstrijd dus niet winnen. Hierdoor klom Mikko Heikkilä (Skoda) terug naar de eerste plaats. Mads Østberg (Citroën) staat op amper 4,2 seconden van de Fin. Hayden Paddon (Hyundai) is ondertussen opgeklommen tot de derde plaats en staat op 17,2 seconden van de leiding. Georg Linnamäe (Hyundai) en de 23-jarige Mārtiņš Sesks (Skoda) sluiten de top 5 af. Mikołaj Marczyk (Skoda), Erik Cais (Skoda), Miklós Csomós (Skoda), Yoann Bonato (Citroën) en de Europese kampioen 2022 Efrén Llarena (Skoda) vervolledigen respectievelijk de top 10. De Portugees Armindo Araújo (Skoda) moet na een harde klap het strijdtoneel verlaten.

Als alles goed gaat worden er zondag nog acht proeven gereden. (Foto: FIA ERC)