GT Open: Street Art Racing van de partij

Na in de loop van 2022 tijdens enkele wedstrijden van het kampioenschap te hebben geproefd, zal Street-Art Racing in 2023 het volledig seizoen van de International GT Open afwerken. De vaste waarden van het Belgische team, de Zwitser Pascal Bachmann en de Fransman Jahid Fazal-Karim zullen in de Am-categorie het stuur van de Aston Martin Vantage AMR #007 delen. Twee keer zal de Zuid-Afrikaan Xolile Letlaka de rol van invaller vervullen. Verder zal er bij gelegenheid ook een Vantage AMR GT4 in de GT Cup Open rijden, voor Jayan Fazal-Karim en Julien Darras.

(Persbericht)
Foto ©FotoSpeedy

Street-Art Racing stak in de loop van 2022 heel wat op. Niet alleen kreeg de Belgische renstal een nieuwe wagen onder de knie, de Aston Martin Vantage AMR GT3 chassis #007, maar men ging ook aan de slag in een nieuw kampioenschap,  de International GT Open. Het team onder leiding van Albert Bloem en Damien Hellebuyck ging bij vier van de zeven manches aan de slag, waarbij Pascal Bachmann aan het eind van het seizoen twee keer op het podium in de Am-categorie finishte.

Dit jaar bestaat voor de renstal uit Charleroi de nieuwe campagne in de International GT Open uit een volledig seizoen. De schitterende Aston Martin Art Car, van de hand van Christophe de Fierlant, was vorig jaar geliefd bij TV-lui en fotografen, en zal in 2023 bij elk van de zeven manches aan de start staan. De Zwitser Pascal Bachmann krijgt vijf keer de Fransman Jahid Fazal-Karim aan zijn zijde.

“Ik ben heel blij dat ik met mijn vrienden van Street-Art Racing opnieuw een seizoen in International GT Open kan rijden. Het team vormt een beetje mijn tweede familie, want dit wordt onze vijfde jaar samen”, stelt Pascal, in 2019 Am Cup-kampioen in de GT4 European Series. “Een GT3 besturen is een grotere uitdaging dan alles wat ik voorheen had bestuurd, maar ik amuseer me rot. Omdat we het hele kampioenschap afwerken kan ik meer rijden, en ik hoop dat ik zo mijn progressie van eind 2022 kan bevestigen. Bovendien kijken mijn goede vriend en teammaat Jahid nu al uit naar de vele leuke momenten en emoties die we dit jaar zullen beleven.”

Jahid Fazal-Karim, vorig jaar aan de slag met de GT4-versie van de Aston Martin Vantage AMR, zet dus een stapje hoger, en zal vijf van de zeven manches rijden. “Door professionele verplichtingen kan ik niet starten in Spa en Hongarije, maar dat zal niets aan mijn plezier aan het stuur van de GT3 afdoen”, stelt de baas van Jetcraft, al geruime tijd partner van Street-Art Racing. “Vorig jaar heb ik in GT Cup heel wat geleerd, door het stuur te delen met onze coach Julien Darras. Ik hou wel van competitie en wil het ook goed doen, maar het is moeilijk om een precies doel te omlijnen. We willen in de eerste plaats maximaal plezier hebben, eventuele goede resultaten zijn een leuke bonus.”

Bij de afwezigheid van Jahid wordt hij vervangen door Xolile Letlaka. “Ik heb zelf een  Aston Martin Vantage AMR GT3”, stelt de Zuid-Afrikaan. “En samen met Street-Art Racing delen we dezelfde ingenieur, Matty Driessen. Toen de idee om twee Europese races af te werken naar voor werd geschoven, heb ik niet geaarzeld! Ik stichtte de Africa Race Together-stichting om de autosport in Afrika te promoten, en kon er al tijdens een internationale race, de 9 uur van Kyalami, aandacht op verstigen. Mijn races in Europa vormen een nieuwe kans om de schijnwerpers op het project te richten… en ik hoop dat dat nog maar het begin is!”

Naast het programma in de International GT Open zal Street-Art Racing ook bij drie races van de GT Cup Open Europe, zowat de tweede divisie in de GT Open-meetings, present tekenen. Aan het stuur van de Aston Martin Vantage AMR GT4, dankzij het talent van Phil Akashi ook een Art Car, zullen Jayan Fazal-Karim (zoon van Jahid) en zijn coach Julien Darras drie manches afwerken, in Portimao, Monza en Barcelona. Het nieuwe kleedje wordt op 15 maart in Barcelona voorgesteld, tijdens de officiële testdagen van het kampioenschap.

“We zijn heel blij met dit programma, een ideale mix tussen de sport en de goede sfeer die we voor ons team voor ogen hebben”, lachen Albert Bloem en Damien Hellebuyck. “Pascal, Jahid en Xolile zijn charmante en gepassioneerde mensen. Ons doel wordt om ze zoveel mogelijk op het podium in hun categorie te laten finishen. Afspraak eind april in Portimao, voor de eerste race van het seizoen!” 

Kalender International GT Open 2023

28-30/04 – Portimao (PRT)
26-28/05 – Spa-Francorchamps (BEL)
16-18/06 – Hungaroring (HUN)
21-23/07 – Circuit Paul Ricard (FRA)
08-10/09 – Red Bull Ring (AUT)
22-24/09 – Monza (ITA)
20-22/10 – Barcelona (ESP)