FIA WEC Sebring: praktische info

Prologue

Als aanloop naar de 1000 Miles of Sebring vindt tijdens het weekend van 11 en 12 maart de Prologue plaats op het circuit in Florida. Op zaterdag worden twee sessies van drie uur aangeboden. Op zondag is er in totaal 6u30 aan tracktime voorzien, verdeeld over voor- en namiddag.

1000 Miles of Sebring

Op 15 en 16 maart worden de trainingen en kwalificaties gehouden, en de race gaat op vrijdag 17 maart om 17u Belgische tijd van start.

De wedstrijd is onder andere via Eurosport 1 en RTBF Auvio live te volgen. Live timing vindt u op fiawec.com of fiawec.alkamelsystems.com.

Enkele belangrijke wijzigingen voor 2023

  • De temperatuur van de banden mag voorafgaand niet beïnvloed worden. Er zullen dus bijvoorbeeld geen tenten met warmtekanonnen meer achter de pitboxen staan. Dit zal uiteraard een aanzienlijke impact hebben. Welke wagen kan de banden het snelst op temperatuur brengen en welke rijder kan hiermee het best overweg? De nieuwe band van Michelin zal volgens de Franse producent ook sneller op bedrijfstemperatuur zijn.
  • Elke klasse krijgt vanaf dit jaar een aparte kwalificatiesessie van vijftien minuten. Zoals de voorgaande jaren dient dit in LMP2 door een rijder van de Silver of Bronze-categorie te gebeuren en in GTE door de rijder met statuut Bronze. Dit betekent dus dat Sarah Bovy voor Iron Dames telkens de kwalificatie zal afwerken.

(Foto’s: © Porsche Motorsport, Sebring International Raceway)