GT World Prologue Paul Ricard: Comtoyou en Gilles Magnus snelste op eerste dag

In totaal kwamen bij deze eerste dag van de tweedaagse test 48 wagens op de baan. Gilles Magnus zette tijdens de vier uur durende voormiddagsessie met zijn Comtoyou Audi R8 LMS GT3 Evo II de snelste chrono op de tabellen. Met een rondetijd van 1:53.294 was de Belg vijftien duizendsten sneller dan de #25 Audi van Saintéloc Junior Team. De #998 BMW M4 GT3 van Rowe Racing werd derde. De rondetijd van Magnus werd tijdens de namiddag niet meer verbeterd.

(Foto: © SRO)

Mattia Drudi liet met zijn Tresor Attempto Racing Audi ’s namiddags de snelste ronde optekenen. Deze sessie duurde drie uur en met een chrono van 1:53.726 bleef de Italiaan boven de tijd van Magnus. De #88 Mercedes van AKKODIS ASP werd toen tweede, gevolgd door de BMW van Rowe Racing.

De wagens reden meestal onder een stralende zon, enkel tijdens het laatste uur viel lichte regen. Voor de tweede testdag, op woensdag, worden droge omstandigheden verwacht.