Nick Windels: “Rally zit in mijn bloed”

Nick Windels zal over twee weken zijn rallydebuut maken in de Short Rally van Moorslede. Autosportwereld ging even op bezoek bij hem.

“Rally zit eigenlijk in mijn bloed,” gaat Nick Windels van start. “Mijn vader is al sinds zijn 18 jaar bezig met rally. Hij heeft heel lang zelf rally gereden en wagens verhuurd. Ik ben dus opgegroeid met rallywagens,” vertelt Nick. “Het was eerder toevallig dat ik via een kennis bij deze wagen terecht gekomen ben. Het is een BMW E30 met een motor van een E36. De wagen had een goede basis en was al gedeeltelijk opgebouwd, maar er moest nog heel wat aangepast worden. Het is vooral dankzij mijn vader, die mij enorm veel heel geholpen met de opbouw, dat de wagen af is. De wagen is rijklaar, maar we gaan hem gaandeweg nog wat aanpassen.”

“Het is de bedoeling om te beginnen met de Shortrally van Moorslede, daarna de Monteberg Rally, gevolgd door de Rally van Staden of de Rally van Wervik, dan de TBR Rally en afsluiten in de 6 Uur van Kortrijk. Benoit Vandoolaeghe zal het rechterzitje voor zich nemen en de nota’s lezen. Ik wil mezelf absoluut geen druk opleggen en ga mij niet vergelijken met anderen, ik moet de wagen ook nog leren kennen,” sluit Nick af.