F1 Bahrein: Verstappen meteen op pole voor seizoensopener

Max Verstappen (Red Bull) heeft in de kwalificatie voor de Grote Prijs F1 van Bahrein de pole weten te pakken. Sergio Pérez maakte er voor Red Bull een één-twee van . Aston Martin staat dus niet op de voorste startrij na een goede vertoning in de vrije trainingen.

(Foto: © Red Bull)

In Q1 stonden vijf verschillende teams in de onderste vijf. Pierre Gasly (Alpine), Nyck de Vries (AlphaTauri), Oscar Piastri (McLaren) en Kevin Magnussen (Haas) mochten uitstappen. Ook Logan Sargeant (Williams) zijn eerste F1-kwalificatiesessie eindigde nipt in Q1. Hij reed exact dezelfde tijd als Lando Norris (McLaren), maar Norris reed die tijd eerder dan Sargeant. In Q2 mochten Alexander Albon (Williams), Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) en Lando Norris (McLaren) beschikken.

In Q3 was Red Bull oppermachtig, Max Verstappen pakte de polepositie met ruim een tiende voorsprong op zijn ploegmaat Sergio Pérez. Charles Leclerc (Ferrari) zal de race vanop de derde plek starten. De Monegask bleef in de garage tijdens de slotminuten, bij Ferrari willen ze op die manier banden besparen voor morgen. Carlos Sainz werd vierde. Aston Martin deed niet mee voor de polepositie. Fernando Alonso en Lance Stroll kwalificeerden zich als vijfde en achtste wat nog steeds een enorme verbetering is na vorig seizoen.

Max Verstappen (Red Bull)

“Uiteraard ben ik tevreden met de polepositie, maar ik ben ook blij voor het team met Sergio Pérez op de tweede plek. Ik ben positief verrast met mijn polepositie na de moeilijkheden in de vrije trainingen. Normaal is onze wagen beter tijdens de race dan tijdens de kwalificatie, dus we zullen zien. Ik kijk uit naar de race morgen.

Sergio Pérez (Red Bull)

“Het lag dicht bij elkaar in deze kwalificatie. Ik was niet geheel comfortabel in de wagen, maar dat zou morgen opgelost moeten zijn. We hebben in deze kwalificatie wat moeten compenseren in de afstelling van de wagen om morgen beter voor de dag te kunnen komen.”

Charles Leclerc (Ferrari)

“We konden meestrijden voor de polepositie, dat had ik niet verwacht. Ik bleef in de garage zodat ik morgen met verse banden kan starten aan de race, want we zien dat we in de race achter Red Bull zullen aanhollen. Dan is het beter om op verse banden als derde te starten dan om op gebruikte banden als eerste te starten.”

Eindstand kwalificatie

De eerste race van het seizoen start morgen om 16u00.