F3 Bahrein: Martí wint bij debuut na strijd met Colapinto

Josep Mariá Martí (Campos) heeft de sprintrace in Bahrein gewonnen. De Spanjaard debuteert in de Formule 3 en had zich geen betere start van het seizoen kunnen voorstellen. Franco Colapinto (MP Motorsport) en Caio Collet (Van Amersfoort Racing) pakten de andere podiumplaatsen.

(Foto: © Campos Racing)

De sprintrace werd meerdere keren onderbroken door een safety car. De eerste kwam er na contact tussen Rafael Villagómez (Van Amersfoort Racing) en Gabriel Bortoleto (Trident) waarbij Villagómez in de bandenmuur belandde. De volgende safety car-periode begon na de chaotische herstart van de vorige onderbreking. Deze keer was Luke Browning (Hitech) de dupe.

Franco Colapinto (MP Motorsport) startte vanop de eerste plek, maar kon de leidersplaats niet vasthouden. Josep Mariá Martí (Campos) stak daar een stokje voor en won zijn debuutrace in de Formule 3. Caio Collet (Van Amersfoort Racing) werd derde nadat hij vanop de tiende plek startte. Gabriele Miní, die de hoofdrace vanop de polepositie zal vertrekken, miste zijn start in de sprintrace vanop de twaalfde plek volledig en eindigde uiteindelijk pas als achtiende.

De hoofdrace start morgen om 9u50.