F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie

Fernando Alonso (Aston Martin) heeft in de laatste vrije training de snelste tijd geklokt. Hij bleef Max Verstappen (Red Bull) en Sergio Pérez (Red Bull) voor.

(Foto: © Aston Martin)

Het kan niet op voor Aston Martin. Fernando Alonso (Aston Martin) was net zoals in de tweede vrije training de snelste in de laatste oefensessie. Het verschil met zijn dichtste achtervolger Max Verstappen (Red Bull) was minuscuul, slechts vijf duizendsten scheidden de twee. Verder werd Sergio Pérez derde. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat Aston Martin daadwerkelijk sneller is dan Red Bull.

Charles Leclerc (Ferrari) gaf al toe dat Ferrari dit weekend niet voor de polepositie zal kunnen strijden en met een vijfde voor de Monegask en een achtste plek voor Carlos Sainz lijkt dat te kloppen. Mercedes kwam beter voor de dag met Lewis Hamilton op de vierde plek, George Russell was de zesde snelste.

Lance Stroll (Aston Martin) leek geen last meer te hebben van zijn pols, ook al moest de Canadees na de tweede vrije training gisteren uit de wagen geholpen worden. Hij werd zesde in de laatste oefensessie.

Eindstand derde vrije training

De kwalificatie start om 16u00, de race begint morgen om 16u00.