WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen

De kalender van het FIA wereldkampioenschap rallycross werd gevoelig gewijzigd. Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor het Europese kampioenschap. Voor de manche in ons land in Mettet verandert er niets.

foto copyright J Dingenen

De Europese opener blijft alvast onveranderd voor het plaatsje Nyirad in Hongarije, maar de datum schuift een kleine maand naar voor, de manche gaat namelijk door tijdens het weekend van 29 en 30 april.

Het wereldkampioenschap zal dan weer beginnen in het Portugese plaatsje Montalegre, terwijl op de oorspronkelijke kalender de debatten zouden worden geopend in het Noorse Hell. Montalegre staat nu gepland op 3 en 4 juni. Noorwegen (17 en 18 juni) en Zweden (1 en 2 juli) blijven ongewijzigd op de kalender staan, net als de Britse manche op Lydden Hill (22 en 23 juli) en de wedstrijd op het Circuit Jules Tacheny te Mettet (5 en 6 augustus). De wedstrijd op de Estering in het Duitse Buxtehude is de laatste van dit jaar op Europees grondgebied en dat tijdens het weekend van 19 en 20 augustus.

De wedstrijden werden verplaatst om de verplaatsing naar Kaapstad, Zuid-Afrika, te vergemakkelijken. En dit wedstrijd, de voorlaatste voor 2023, zal doorgaan op 9 en 10 oktober. De slotmanche in Azië is voorzien op 11 en 12 november, dat was voorheen 25 en 26 november.

Lokatie/CategorieWRXEuro RX2eEuro RX1Euro RX3
29-30 april Nyirad (Hongarije)xx
03-04 juni Montalegre (Portugal)xxx
17-18 juni Hell (Noorwegen)xxxx
01-02 juli Höljes (Zweden)xxxx
22-23 juli Lydden Hill (Engeland)xx
05-06 augustus Mettet (Circuit Jules Tacheny, België)xxx
19-20 augustus Buxtehude (Estering, Duitsland)xxxx
09-10 oktober Kaapstad (Zuid-Afrika)x
11-12 november TBA (Azië)x