F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium

De eerste vrije trainingen van het nieuwe F1-seizoen zijn achter de rug. Red Bull leek onverstoord op vrijdag, maar zal Aston Martin – en vooral Fernando Alonso – in de gaten moeten houden. Ferrari en Mercedes bleven op de achtergrond, vier teams zullen zondag strijden om de laatste top tien-plekken.

(Foto: © Aston Martin)

Red Bull is het te kloppen team dit seizoen. Met de dominantie van vorig seizoen en weinig wijzigingen aan de wagens zal het team op hun elan kunnen doorgaan. Sergio Pérez was de snelste in de eerste vrije training van het seizoen. Zijn ploegmaat Max Verstappen (Red Bull) nam de derde plek in. Ook in de tweede vrije training haalden de Red Bull-rijders de top drie, maar deze keer was geen van beiden de snelste.

Die eer was weggelegd voor Fernando Alonso, hij zette met een 1:30.907 de snelste tijd neer. De Spanjaard liet ook al in de eerste vrije training de tweede snelste tijd noteren. Ook Lance Stroll liet mooie dingen zien, hij pakte in beide vrije trainingen de zesde plek. De Canadees kreeg echter last van zijn polsen, die hij anderhalve week geleden door een fietsongeluk blesseerde. Het Britse team heeft na vorig jaar grote stappen gezet en zou dit seizoen Mercedes – en misschien zelfs Ferrari – het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Verder bleef Ferrari onder de radar op vrijdag. In beide vrije trainingen stond enkel Charles Leclerc in de top tien, Carlos Sainz kwam niet verder dan een veertiende plek Ook bij Mercedes was er telkens maar één rijder die de bovenste helft van de tabellen haalde. In de middenmoot blijft het koffiedik kijken wie er het best voor de dag zal komen tijdens de kwalificatie en de race. AlphaTauri lijkt een rol van staartteam op zich te nemen en ook Williams zal opnieuw achteraan rijden.

Eindstand eerste vrije training

Eindstand tweede vrije training

De derde vrije training start morgen om 12u30, de kwalificatie volgt om 16u00. De race begint zondag om 16u00.