F2 Bahrein: Amaury Cordeel blikt vooruit op nieuwe seizoen

Dit weekend start op het Bahrain International Circuit niet enkel het F1-seizoen 2023, maar ook het nieuwe jaar van de FIA Formula 2, de laatste opstapklasse voor de F1. Net als vorig seizoen staan er 22 rijders op de startgrid, waaronder één landgenoot: de Oost-Vlaming Amaury Cordeel. Cordeel staat voor een seizoen met heel wat veranderingen, maar het goede einde van vorig jaar, met vier top-10-plaatsen in vijf wedstrijden is een prima basis om het nieuwe seizoen in te zetten. Uiteraard sprak de Oost-Vlaming met Autosportwereld.be.

Foto: © Dutch Photo Agency

Inderdaad, het wordt een heel uitdagend seizoen, met een nieuw team, een nieuwe teamgenoot en een zeer sterk startveld”, vertelt de 20-jarige Amaury Cordeel. “Vorig jaar eindigde sterk, met onder meer een vijfde, twee zesde en een zevende plaats in de races in Zandvoort, Monza en Yas Marina en die flow wil ik dit jaar verder aanhouden. Het is mijn tweede jaar in de Formula 2 en dus moet de ambitie hoger liggen. Gezien de sterkte en de ervaring van Virtuosi Racing denk ik dat een top-5 of een top-3 absoluut mijn streefdoel moet zijn. Mijn teamgenoot, de Australiër Jack Doohan, werd vorig jaar zesde in de eindafrekening met het team en hij won ook drie races, dus we zitten zeker bij de mensen. In deze omgeving wil ik me verder ontwikkelen en verbeteren en wat ik tijdens de testdagen gezien en gevoeld heb, stemt me positief. Het zal uiteraard hard werken worden, maar alle assets zijn er om goed te presteren. Ik kijk alvast enorm naar de start van het seizoen uit.

Voormalig team van F1-rijder Zhou Guanyu

Virtuosi Racing is een Brits team, daar waar Amaury Cordeel vorig seizoen bij het Nederlandse Van Amersfoort Racing zat. Het team eindigde in 2019, 2020 en 2021 als vicekampioen in de hoogstaande F2-series en deed dat met onder meer met Zhou Guanyu die vandaag aan zijn tweede seizoen bij Alfa-Romeo in F1 begint. Ook de reserverijder van Aston Martin, Felipe Drugovich reed voorheen in de kleuren van het team.

Jack Doohan won vorig jaar wedstrijden en werd zesde in de eindstand, dus ik heb inderdaad een straffe teamgenoot, met wie ik mij kan meten, maar waar ik ook van kan leren. Ik heb vertrouwen en ik geloof ook in mij eigen kunnen om dit jaar weer een stap hoger te zetten.”

Het seizoen in Bahrein start met trainingen en kwalificaties op vrijdag en twee races, één op zaterdag en één op zondag.