F1 Bahrein: stemmen voor openingsweekend

Het is eindelijk zover, het nieuwe F1-seizoen gaat van start. Ook de rijders kunnen hun enthousiasme niet onder stoelen of banken steken.

(Foto: © Red Bull)

Max Verstappen (Red Bull):

“Na de wintertest ben ik in Bahrein gebleven, het was dus een rustige aanloop naar het weekend. We gaan met een goed gevoel richting zondag. De wagen reageert anders op elk circuit, dus we moeten ervoor zorgen dat onze wagen blijft evolueren doorheen het seizoen.”

Sergio Pérez (Red Bull):

“Ik kan niet wachten om te gaan racen. Onze wagen voelde goed tijdens de testdagen en ik ben benieuwd hoe de wagen tijdens de kwalificatie en de race zal reageren. Na de kwalificatie op zaterdag zullen we pas echt weten wie snel is en wie niet. Ik wil het seizoen positief beginnen en probleemloos door het eerste weekend komen.”

Charles Leclerc (Ferrari)

“Ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen. We hebben tijdens de wintertest ons potentieel niet getoond, maar volgens mij heeft Red Bull nog steeds een stapje voor. De openingsrace winnen is belangrijk, maar het is lang niet alles. Kijk maar naar vorig seizoen waar we in de eerste race zegevierden, maar het kampioenschap uiteindelijk niet konden winnen.”

George Russell (Mercedes)

“Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Ik kijk er enorm naar uit hoe elk team tijdens de kwalificatie uit de verf zal komen. Tijdens de testdagen hebben we veel geleerd en we merken dat we nog heel wat aan de wagen kunnen verbeteren. Het wordt voor ons moeilijk om dit weekend voor de overwinning te strijden, maar het seizoen is nog lang.”

Fernando Alonso (Aston Martin)

“We willen een stap voorwaarts zetten na vorig seizoen. De problemen die het team doorheen vorig seizoen hebben opgemerkt, zouden opgelost moeten zijn. We zijn zeer ambitieus, maar ik weet niet of ik dit seizoen al een race kan winnen.”

Pierre Gasly (Alpine)

“We zullen sneller zijn dan tijdens de testdagen, dat is zeker. Hoe goed onze wagen is in vergelijking met andere, weet ik niet. We verwachten wel dat we voor een top tien-plek zullen meedoen. Deze week heeft het team al kleine updates aan de wagen kunnen doen.”

Zhou Guanyu (Alfa Romeo)

“Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar pakte ik in mijn debuutrace meteen punten en dat is ook nu het doel. We hebben een wagen waarmee we de strijd met de middenmoot kunnen aangaan. We hebben stappen gezet na een matige tweede helft vorig seizoen en een top tien-plek is het minimum dit weekend.”