Winterkoningen: Charlie Würz

Voor de ondertussen 17-jarige Charlie Wurz lijkt er eerder een carrière van gestage vorderingen weggelegd. Hij moet het binnen zijn generatie opnemen tegen bliksemcarrières als deze van Kimi Antonelli of James Wharton. Maar de Oostenrijker heeft alles in zich om de weg naar de Formule 1 te voltooien.

(Foto: ©premaracing.com/media)

Charlie, zoon van voormalig Formule 1 rijder Alexander Wurz, legde een verdienstelijk, maar geen uitzonderlijk parcours af in karting. In 2021 stapte hij over naar de Formule 4, met een volledige campagne in het Italiaanse kampioenschap, met magere resultaten in zijn zes races. Het was echter het Midden-Oosten, met de zege in de Trophy Race voor het F4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten in 2021, gevolgd door het volledige kampioenschap en de titel in 2022, die hem het meeste roem bracht. De Europese campagnes van 2022 (het Duitse, Italiaanse en Spaanse F4 kampioenschap) brachten slechts middelmatige resultaten. De uitdaging voor de winter van 2023 werd dan het Formula Regional Oceania kampioenschap (lees: het herdoopte Formula Toyota Nieuw-Zeeland). Vier zeges uit 15 races, en een handvol aan ereplaatsen, zo zette hij tegenstander Callum Hedge opzij en pakte de titel.

Het nieuwe doel wordt nu de Europese titel in de Formula Regional. Dat kan een heel ander paar mouwen worden want die prijs wordt ook begeerd door tegenstanders als Kimi Antonelli, de Braziliaan Rafael Camara en Joshua Durksen. Wurz komt wel uit voor het gerenommeerde ART Grand Prix en een titel in de Europese Formula Regional zou een ticket kunnen betekenen naar de Formule 2 en hoger…