Sebring 1000: startveld met 37 inschrijvingen

Het worden uiteindelijk 37 wagens en drie Belgen die de start zullen nemen van de komende 1000 mijl van Sebring (17 maart). Leveringsproblemen bij Porsche zorgden voor het forfait van het Hertz Team JOTA en Proton Competition. Wie we waar zien, daarvan krijgt u nu een kort overzicht.

Foto: ©fiawec.com

Op de deelnemerslijst staan Ryan Briscoe en Olivier Pla bevestigd naast Romain Dumas op de Glickenhaus n°708. Regerend wereldkampioen Toyota Gazoo Racing behield de bezetting van zijn wagens, maar moet dit seizoen afrekenen met de stevige concurrentie van Porsche Penske Motorsport (met Laurens Vanthoor!), Ferrari AF Corse, Peugeot Total Energies, Cadillac Racing, Glickenhaus Racing en het Floyd Vanwall Racing Team. Het wordt ook uitkijken naar de gloednieuwe Vanwall Vandervell 680 (met voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve) en het debuut van de langverwachte Ferrari 499P.

WRT in LMP2, Bovy en De Pauw in GTE

Twaalf inschrijvingen zijn er in LMP2 op Sebring, inclusief een bijkomende Hertz JOTA (nr. 48) voor Will Stevens, Yifei Ye en David Beckmann. Voormalig F1-rijder Daniil Kyvat vormt bij Prema Racing een team met de jonge Française Doriane Pin. Robert Kubica zit bij WRT samen met Louis Delétraz en Rui Andrade. Alpine Elf zet zijn voorbereiding voor 2024 verder met een campagne in LMP2. Het Britse United Autosports zet in op de jeugd met de 17-jarige Josh Pierson en de 18-jarige Frederick Lubin. Ze krijgen gezelschap van ervaren coureurs Filipe Albuquerque, Tom Blomqvist, Oliver Jarvis en Phil Hanson.

In LMGTE Am is alle Amerikaanse hoop gevestigd op Corvette Racing met thuisrijder Ben Keating, die wordt gekoppeld aan Nicolás Varonne en Nicky Catsburg. Zes andere Amerikaanse rijders maken hun opwachting in GTE Am, met als meest opvallende verschijning IMSA-vedette Gunnar Jeannette (Project 1 AO). Fans van acteur Patrick Dempsey supporteren uiteraard voor de Porsche 911 RSR met het nummer 77 terwijl wij Belgen natuurlijk juichen voor de nummer 85 van het Iron Dames team (met Sarah Bovy, Michelle Gatting en Rahel Frey) en voor de Ferrari 488 met nummer 21 van Ulysse De Pauw. Eén plaatsje is nog vrij op de Aston Martin Vantage van Northwest, naast Paul Dalla Lana en Nicky Thiim. Iemand?