Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Barcelona sloot een bijzonder geslaagd maidenseizoen af

In de Catalaanse hoofdstad Barcelona werkten de deelnemers aan de gloednieuwe Porsche Sprint Challenge Southern Europe dit weekend hun derde en meteen finale raceweekend af. Deze derde afspraak van de wintercompetitie bevestigde al het goede wat er over deze nieuwe serie al gezegd en geschreven is en bovendien werden in Barcelona de eerste kampioenen gekroond. Bovendien kwam de promotor van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe meteen ook al met de kalender voor het seizoen 2024. Naast de drie bestaande meetings, zal het mythische Estoril de vierde manche op de kalender van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024 vormen.

De filosofie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe is duidelijk: mooie autosport bieden op een ogenblik dat het gros van de racerij in Europa in een diepe winterslaap verkeert. De derde en laatste meeting van het seizoen lag volledig in het verlengde van de afspraken in Valencia en Portimao en dus keerden rijders en organisatie met een goed gevoel van het circuit naar huis terug.
 
Sportief stond er in Barcelona heel wat op het spel, want niet alleen was er de jacht op de laatste zeges van het seizoen 2023 in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, ook de titelstrijd woedde uiteraard in alle hevigheid.

In de Sport Division zagen we in de Pro-class niet minder dan vijf verschillende rijders op de zes podiumplaatsen, met bovendien minieme verschillen tussen de diverse rijders. In de eerste race doorbrak Benjamin Paque (August by NGT) de zegereeks van de Nederlander Robert de Haan. De Brit Adam Smalley (Team Parker Racing) en Sam Dejonghe (RedAnt Racing) werden tweede en derde. Met die zege verkleinde Paque de achterstand op de Haan tot drie punten, nadat de jonge Nederlander na een race-incident in de eerste wedstrijd moest opgeven. De finale was dan wel een kolfje naar de hand van de Fransman Alessandro Ghiretti (Martinet by Almeras), maar met een tweede plaats ging de titel alsnog naar de Haan die tweede werd, voor Paque die tot op de meet aandrong. Adam Smalley was goed voor het brons.

In de Pro-Am Class tikte Horst Felix Felbermayr (Huber Racing) als eerste aan, voor Lin Hodenius en Ryan Ratcliffe (Team Parker Racing), terwijl Hodenius in de tweede race zijn titel in de verf zette met een schitterende zege, voor Felbermayr en Ratcliffe. In die volgorde sloten de heren ook het kampioenschap af.

Strijd op alle fronten

De gentlemen drivers van de Am Class maakten er ook weer een heus spektakel van, met twee zeges en een titel voor Dustin Blattner (Enrico Fulgenzi Racing). Josh Stanton (Huber Racing) tikte tweemaal als tweede aan, ook meteen zijn eindrankschikking in het kampioenschap en Michel Arfman (Team GP Elite), was ondanks twee derde plaatsen van zijn rivaal Robert Sulma (Huber Racing) goed voor het brons. 

In de GT4 Class was de titel voor Team Parker Racing-rijder Joe Warhurst, ondanks twee zeges voor zijn teamgenoot Zac Meakin, die het zilver op zak stak. Jeroen Pronk werd tweemaal derde en hij bezorgde zijn team, Team GP Elite, zo de derde plaats in het kampioenschap.

Het laatste woord is dan ook aan Series Manager Lars Plato: “We hadden niet alleen een zeer geslaagd slotweekend, met opnieuw drie nieuwe teams, JW Raceservice, Martinet by Almeras en Tsunami Racing, maar we mogen gewoon stellen dat het hele eerste seizoen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe meer dan geslaagd was. Er was schitterende sport, gekoppeld aan een prima organisatie dankzij alle medewerkers, waarvoor ook onze dank, en het geheel werd met een zeer leuke prijsuitreiking afgesloten. We zijn dan ook erg gemotiveerd om in 2024 nog beter te doen, met alvast één extra meeting op de kalender: Estoril. Afspraak in 2024!”

(Persbericht en foto: : Porsche Sprint Challenge Southern Europe)