BRC Haspengouw: leerrijke ervaring voor de dames van het RACB National Team

Lyssia Baudet en Daphné Henry haalden de finish van de Rally van Haspengouw, hun eerste wedstrijd onder de vlag van het RACB National Team. Ondanks een door de weersomstandigheden heel verraderlijk parcours wist het duo in de zwart-geel-rode Clio de hele wedstrijd lang gestaag het ritme te verhogen.

(persbericht)

Bij de finish van de Rally van Haspengouw zaterdagavond sprak de glimlach bij Lyssia Baudet en Daphné Henry boekdelen.

“Ik heb me de hele dag lang ontzettend geamuseerd”, stelde de rijder van het RACB National Team. “Het was een prachtige dag vol emoties en heel leerrijk bovendien. In de eerste lus hebben we het relatief voorzichtig aangepakt, maar toch ging ik een keer achterstevoren. Maar dat kleine foutje liet me geen vertrouwen verliezen.”

In de tweede lus werden Lyssia en Daphné met een lastiger probleem geconfronteerd. De intercom tussen rijder en corijder functioneerde niet meer. “In de laatste twee proeven moest Daphné me met grote handgebaren aangeven of ik links of rechts moest, vol gas moest geven of op de rem moest staan. Prachtig is wel dat we in één proef over 11 km 37 seconden sneller gingen dan voordien, en in die van 13 km 22 seconden van onze tijd afdeden.”

In de derde en laatste lus gaf het duo ook bij de vallende duisternis blijk van een mooie samenwerking. “Het is trouwens in de laatste chronorit dat we onze beste tijd algemeen lieten optekenen”, laat de corijder opmerken. “Deze eerste rally samen verliep opperbest. Lyssia leert snel, boekt vooruitgang en ze boezemt me ook vertrouwen in.”

“Ik heb de indruk dat het sneller ging dan tijdens de Condrozrally”, vult Lyssia aan. “Ik heb het rijgedrag van de Renault Clio nu ook al meer onder de knie. Ondanks twee kleine foutjes (naast de schuiver ging de Clio #29 na een iets te optimistisch remmanoeuvre ook een keer de berm in, red.) denk ik dat we in de loop van de wedstrijd goed progressie hebben geboekt. Ik heb me in ieder geval van start tot finish geamuseerd en kan haast niet wachten op onze volgende wedstrijd, de Rallye des Ardennes, openingsmanche van de Renault Clio Trophy Belgium, geprogrammeerd op 1 april.”