Le Mans: de Europese Commissie nodigt de H24 in Brussel uit

De Europese Commissie heeft de H24, de prototype racewagen op waterstof, die in het kader van het MissionH24-programma is gebouwd, uitgenodigd om op 1 maart 2023 in het museum Autoworld in Brussel te verschijnen.

Nadat het team in 2022 baanbrekend werk heeft verricht op het gebied van duurzame mobiliteit door deel te nemen aan Michelin Le Mans Cup-races in Italië, Frankrijk en Portugal, zal de emissievrije racewagen begin maart deelnemen aan een evenement in de Belgische hoofdstad dat de basis zal leggen voor de Europese waterstofstrategie. Het sportieve programma gaat gepaard met een echte technologische uitdaging om het streven naar energieonafhankelijkheid in Europa te voeden.

MissionH24, het gezamenlijke initiatief van de Automobile Club de l’Ouest en GreenGT om koolstofvrije races te introduceren via een waterstofklasse tijdens de 24 uur van Le Mans, zal op 1 maart in Autoworld in Brussel vertegenwoordigd zijn.

Het beroemde Belgische museum zal het H24-prototype, het mobiele waterstofstation van TotalEnergies, een door Plastic Omnium ontworpen tank voor waterstofgas en een Symbio-brandstofcel verwelkomen. Samen met Michelin, Richard Mille, Dietsmann en Essilor bieden deze partners essentiële technische en strategische ondersteuning voor het programma.

Deze showcase is een uitstekende gelegenheid voor Europese instellingen en het publiek om getuige te zijn van het volledige ecosysteem dat door MissionH24 is ontwikkeld en dat nu een volledig functionele, hoogwaardige realiteit is.

Stéphane Richelmi en Norman Nato vergezellen de H24, die voor het seizoen 2023 een nieuwe look krijgt. Deze speciale look is een eerbetoon aan het verleden en de toekomst van mobiliteit en illustreert de overtuigingen en doelstellingen van de partners van MissionH24.