In een notendop: F1 Academy – EUR3 – FRECA


  • F1 Academy – De nieuwe FIA serie, voorbehouden voor vrouwen en passende in de F3 en F2 ladder richting koningsklasse, kent nu ook zijn definitieve kalender. Die begint voor de F1 Academy als losstaand event in Oostenrijk, op 28 en 29 april en gaat verder in Valencia (met EuroNASCAR, 05-07 mei), Barcelona (met Formula Regional, 19-21 mei), Zandvoort (met DTM, 23-25 juni), Monza (met WEC, 7-9 juli), Le Castellet (enkel F1 Academy, 29-30 juli) en Austin (met F1, 20-22 oktober)
  • EUR3 – In de Eurocup-3, de nieuwe Spaanse serie die het gat opvult tussen F4 en de “Regional” , tekende de Deen Sebastian Øgaard bij MP Motorsport. Hij wordt daarmee teamgenoot van de Thai Tasanapol Inthraphuvasak en de Italiaan Francesco Braschi.
  • FRECA – In dat Formula Regional by Alpine kent men nog enkele bijkomende namen. Zo komt Santiago Ramos bij Race Performance Motorsport. Het Ierse team RPM kondigde ook een Ier, Adam Fitzgerald, aan als teamgenoot voor de Mexicaan Ramos. De Fransman van Finse afkomst, Marcus Amand, vervolledigt de bezetting van ART Grand Prix, als teamgenoot van “Oceania” kampioen Charlie Wurz en Nederlander Laurens van Hoepen.

(Foto: © premaracing.com)