F1 Bahrein testen: stemmen uit de paddock na dag 2

Zhou Guanyu (Alfa Romeo) reed de snelste tijd van de tweede testdag met een voorsprong van slechts vier honderdsten op Max Verstappen (Red Bull). Fernando Alonso (Aston Martin) eindigt net als gisteren in de top drie.

(Foto: © Ferrari  – Tekst: Jarne De Scheemaecker)

Max Verstappen (Red Bull-rijder)

“Vandaag hebben we ons wat meer op de details gericht en kleine stappen gezet. De wagen reageerde uitstekend op alles wat we aan de afstelling veranderden. We hebben ook veel geleerd, zowel voor komend weekend als de races daarna. Over het algemeen zijn de voorbije twee dagen vlekkeloos verlopen. Telkens als ik achter het stuur zat, voelde ik me comfortabel en kon ik er meteen voor gaan. Het valt nog af te wachten hoe goed we hier volgende week tijdens de GP van Bahrein zullen zijn, maar ik ben optimistisch.”

Carlos Sainz (Ferrari-rijder)

“Ik ben tevreden met de hoeveelheid tests die we de eerste dagen hebben kunnen doen. De limiet van de wagen opzoeken en er veel van leren, wat vorig jaar een doel was, lukt tot nu toe. De wagen voelt heel gelijkaardig aan met die van vorig seizoen, omdat er geen grote veranderingen aan de wagen of het concept zijn.”

Esteban Ocon (Alpine-rijder)

“We zijn beter voorbereid dan vorig jaar. Toen worstelden we nog om de wagen op de baan te houden, maar dit jaar is dat niet het geval. We hebben aan Pierre Gasly’s kant het programma volledig afgerond, aan mijn kant is het bijna volledig doorlopen. Voorlopig is het een goede wintertest geweest. Het is goed om een eerste indruk van de wagen te krijgen in omstandigheden die gelijkaardig zijn met die tijdens een raceweekend.”

Alex Albon (Williams-rijder)

“We hebben enkele zwakke punten van de auto van vorig jaar aangepakt, maar het blijft moeilijk om in één jaar alle problemen weg te werken. Tot nu toe verloopt alles vlot en hebben we nog geen al te grote tegenslagen gehad. We hebben alles van het to-do-lijstje kunnen afvinken. Uiteraard zijn de prestaties van de wagen nog onbekend, maar operationeel gezien is alles goed verlopen. Als team zijn we zeer professioneel geweest.”

Guenther Steiner (teambaas Haas)

“Het belangrijkste is dat de wagen betrouwbaar is. Tot nu toe hebben we geen problemen gehad en hopelijk blijft dat morgen ook zo. Nico Hülkenberg voelt zich al thuis binnen ons team, niks om over te klagen tot nu toe. Het is moeilijk om te voorspellen waar we in vergelijking met de andere teams staan. De snelheid van de andere wagens zullen we pas volgende week zaterdag ontdekken.”