BRC South Belgian: een natuurlijk parcours

Als er één argument is dat duidelijk in het voordeel van de South Belgian Rally pleit, is het wel het parcours! De regio in en rond Vresse-sur-Semois leent zich dan ook uitstekend tot het beoefenen van de autosport, en men kan op organisator DG Sport rekenen om daar volop gebruik van te maken

(persbericht)

Met drie lussen van vier klassementsritten, goed voor 152 kilometer tegen de klok, blijft de South Belgian Rally 2023 trouw aan de traditie: “We beschikken over zowel snelle als technische chronoritten, waar het stuurtalent het verschil kan maken”, stelt Bernard Herman, bij DG Sport verantwoordelijk voor het parcours. “In deze regio is alles mooi, weet u wel! We willen dus geen nieuwe dingen uitvinden, maar eerder doorgaan op het elan van de vorige edities.”

Op zaterdag 18 maart om 8 uur ’s ochtends rijden de bolides voor de eerste keer over het podium in Vresse-sur-Semois. Als ze een incidentloze wedstrijd afwerken kunnen ze dat opnieuw doen om 11u39 en 15u18, en de winnaars zullen iets na 18u30 in de bloemetjes worden gezet. “Net zoals vorig jaar wordt ook Bouillon in de loop van de dag extra in de verf gezet, want in iedere lus van vier proeven steekt er een regroup van 20 minuten, telkens na de eerste twee KP’s van de lus”, vervolgt Bernard Herman. “Zo kunnen de deelnemers in een gezellige omgeving wat uitblazen, maar kunnen ook passanten van de sfeer van de rally proeven.

En laat ons het eens over de klassementsproeven hebben! Met 14,22 kilometer gebruikt Vivy, de eerste proef, een deel van de Cornimont-KP van 2022, met een finish in het dorp van Vivy. Een iets technischer en wat bochtig parcours, ideaal dus om aan de lus te beginnen.

De proef van Hayons, identiek aan die van vorig jaar, wordt de langste van de South Belgian Rally 2023, met 17,43 kilometer. De start wordt niet zo heel ver van Bouillon gegeven, en met een finish in Fays-les-Veneurs kan men het zeker over een klassieker in het genre hebben.

Bellefontaine is zo goed als identiek aan vorig jaar, alleen iets korter: de proef is nu 9,01 kilometer lang, maar heeft nog altijd zijn gladde afdaling voor de klim richting Petit-Fays. 

Nafraiture vormt dan weer de nieuwigheid van de editie 2023, en wordt gekenmerkt door een start… vlakbij het assistentiepark! Met zijn 10,06 kilometer gebruikt de proef een deel van Bellefontaine-KP van 2022, maar dan wel in omgekeerde richting.

Herinneren we er nog even aan dat het parcours van de South Belgian Rally 2023 ook wordt gebruikt door de nevenwedstrijden in VHRS 65 en VHRS 50. Kortom, iedereen kan er naar hartenlust van genieten