In een notendop: FIA WEC – GT World – British GT – DTM

  • FIA WEC – Gabriel Aubry en Matthias Kaiser vervoegen Vector Sport en de al eerder aangekondigde Ryan Cullen. Het team zet een Oreca 07 in, maar is ook partner van Isotta Fraschini voor de ontwikkeling van de Tipo 6 Competizione Hypercar, die echter niet aanvaard werd om dit jaar al aan het wereldkampioenschap deel te nemen.
  • FIA WEC – De Brit Frederick Lubin wordt teamgenoot van Phil Hanson en Filipe Albuquerque op de #22 Oreca 07 van United Autosports. Lubin sloot in 2022 het Euroformula Open Championship af op de vierde plaats in de eindrangschikking.
  • GT World – K-PAX Racing neemt dit jaar met een Lamborghini Huracán GT3 Evo2 deel aan de Endurance Cup van de GT World Challenge Europe. Franck Perera, Sandy Michell en Marco Mapelli zitten aan het stuur van de Italiaanse bolide die uitkomt in de Pro-klasse.
  • British GT – Ian Loggie verdedigt in 2023 zijn titel met een Mercedes-AMG GT3 van 2 Seas Motorsport en met Jules Gounon aan zijn zijde. Vorig jaar werd Loggie kampioen met een Mercedes van RAM.
  • DTM – Mirko Bortolotti, Franck Perera en Alessio Deledda besturen dit seizoen elk een Lamborghini van SSR Performance.

(Foto: © DTM)